רשימות, רבותיי, רשימות -
כל בעיה משפטית, קלה כקטנה, פשוטה כמורכבת, מתחילה בקבלת ייעוץ משפטי הוגן ומקצועי, אשר תוביל, בסופו של דבר, לייצוג ל ידי עורך דין . ההתחלה תתבסס, בראש ובראשונה, על פגישת ייעוץ ראשונית, ולכן אנו באים ואומרים: "רשימות, רבותיי, רשימות".
המקצועיות של עורך דין נמדדת, קודם כל בהגינותו וביושרו הפנימיים – כלומר, אם תגיו לייעוץ משפטי אצל עורך דין והוא איננו מומחה בתחום, אשר לו אתם נזקקים – הוא צריך להיות מספיק הוגן, כדי לומר לכם שהוא לא העורך דין בשבילכם, אלא ימליץ על עורך דין המתמחה בתחום שאליו אתם חותרים.
חשוב שתבחרו עורך דין, אשר יהיה יסודי בעבודתו, כלומר: האם עורך דין זה יבצע את המחקר המשפטי הדרוש, לשם מתן ייעוץ משפטי ומקצועי.
ומכיוון שכך, כדי לוודא שבחרתם בעורך דין הנכון והמומחה בורכם, עליכם להגיע לפגישת ייעוץ הראשונה עם רשימות.
ככלל, לכל תחום חשוב, שבו תצטרכו לקבל תשובות חשובות, ויש לכם בו הרבה שאלות, מומלץ ורצוי להגי ם שאלות כתובות מראש, כדי למנוע מצבים, אשר בהם תישארו עם שאלות ללא מענה.
כשאתם מכינים רשימת שאלות, חשוב שתשבו עם עצמכם בשקט, ללא הפרות מסביב, וחשבו היטב מהי הבעיה שלכם ומי יהיה העורך דין הכי טוב עבורכם.
כעת נעביר לכם מעט המלצות, אודות השאלות שכדאי שתשאלו, אשר הן אמורות להיות ברשימה שלכם:
* מה תחום התמחותו של עורך דין זה? [פלילי, אזרחי, תעבורה וכדומה].
*כמה שנים עורך דין זה מומחה בתחומו.
*בקשו, אך אל תתביישו, לבקש מעורך הדין תעודות, אשר מעידות כי הוא בעל רישיון חוקי לעסיקה בתחום עריכת דין [כבר קרו דברים מעולם...].
*תבקשו מן העורך דין לספר על הצלחותיו בתחום בו מתבסס תחום התביעה שלכם.
*אל תשכחו לבקש המלצות מלקוחות, אשר סוג התביעה שלכם דומה לשלהם, וכן הקפידו לדבר עם אותם ממליצים.
ולסיום, חשוב ללכת לכמה שיותר פגישות ייעוץ אצל מספר עורכי דין, להביא את אותה הרשימה לכולם. שבו עם הרשימות אחרי שהייתם בפגישת ייעוץ, הוציאו מסקנות ובחרו בשירות עורך דין הכי מתאים לכם.