הסטטיסטיקה בישראל ובעולם המערבי מאשרת את העובדה שאחוז ההצלחה הוא גבוה מאד. 95% מניתוחי השתלת שיניים מסתיימים בהצלחה, 5% אינם מצליחים מסיבות לא ברורות. אצל מעשנים כבדים שיעור ההצלחה יורד בשלושים אחוז.
עם שיעור הצלחה גבוה כזה ברור לכול למה רופאי שיניים ממליצים לפציינטים לעבור השתלות שיניים במקום להשאיר חלל ריק במקומות שמהם נעקרו שיניים.
כמו בכל ניתוח או טיפול חודרני ישנם סיכונים ותופעות לוואי
הרופאים נזהרים מלבצע השתלת שיניים לאנשים עם היסטוריה רפואית; אנשים שסובלים ממחלות לב, מסכרת, עששת, בעיות חניכיים ונסיגת חניכיים חמורה.
לקראת מועד הטיפול יהיה צורך לוודא שהמטופל לא עבר הקרנות בראש או בצוואר בחמש השנים האחרונות. הרופאים יסרבו לבצע השתלות שיניים באנשים אלו.
תופעות לוואי ואופן הטיפול בהם
רוב הסימפטומים הם קלים ואמורים להיעלם תוך מספר ימים אבל הם גורמים לחוסר נוחות ויש צורך להיערך בהתאם. אין לזלזל בתופעה. השתלת שיניים היא כירורגיה עם כל המשתמע מכך ולכן יש להיערך בהתאם לכל תופעה שתצוץ. מספר תופעות לוואי: נפיחות באזור ההשתלה {אמורה להיעלם תוך שלושה עד ארבעה ימים}, שטפי דם {יטופלו על-ידי אנטיביוטיקה}, זיהומים בפה {יש להיעזר בשטיפות אנטי בקטריאליות} וכאבים באזור ההשתלה {מומלץ להסתובב עם משככי כאבים בכיס}.
נרשמו תלונות של אנשים על אי יכולת לשתות קר או חם לאחר ההשתלה. היו כאלה שדיווחו על סיבוכים או זיהום בחלל הפה. רופאים המליצו לקחת משככי כאבים ולשטוף את הפה לעתים קרובות עם חומרים אנטי בקטריאלים.
מקרים של השתלות שלא נקלטו
כמו בכל דבר פולשני או כירורגי ישנו סיכוי שהשתל לא ייקלט. רופא מומחה יבדוק את התופעה בעזרת מכשור בתקווה לגלות את הגורמים לדחייה.
ניתן לבצע השתלה חוזרת ללא כל חשש. יהיה צורך לבצע את כל הבדיקות מחדש ולוודא שחדר הניתוח או חדר הטיפול במרפאה הוא סטרילי ללא כל חשש מזיהומים.
אין להחזיר את הגלגל אחורה
השתלות הן תהליך שכיח בימינו והתופעה הזו תלווה את החברה לאורך שנים ארוכות. ההצלחה היא אדירה וכפי שנאמר "עם הצלחה לא מתווכחים".