חולים במחלת הסוכרת מתבקשים לשמור בקפידה על בריאות ושלמות כפות הרגליים. בעקבות תופעות וסיבוכים של המחלה זרימת הדם אל כפות הרגליים משתבשת ואיתה גם מערכת העצבים באזור. הדבר אינו מאפשר לגופם של החולים לרפא זיהומים קלים בכפות הרגליים וכל חתך קטן או שפשוף בעור עלול להתפתח למצב מסוכן של כף רגל סכרתית.
הגנה על כפות הרגליים באמצעות נעליים מתאימות היא הכרחית בעבור חולי סכרת. הליכה ללא נעליים בשטחים פתוחים ושטחים סגורים היא מסוכנת במיוחד בעבור חולי סוכרת בשלבים מתקדמים. בכדי לאתר מוקדם ככל הניתן חתכים וזיהומים יש לבדוק את כף הרגל בכל יום בצורה יסודית. את כפות הרגליים מתבקשים החולים לשטוף היטב בכל יום ולהקפיד על ריכוך העור באמצעות קרם רגליים.
בכל מקרה של התפתחות פטריות, שפשופים, אדמומיות או חתכים יש לגשת לקבלת טיפול רפואי. מצבים של כף רגל סכרתית עשויים להתפתח בצורה מהירה כתוצאה מחתך קטן או זיהום קל בכף הרגל. לחולי סכרת מומלץ לגשת לקבלת טיפולי פדיקור רפואי בצורה סדירה ולבצע בדיקה שגרתית של כפות הרגליים במרפאת סוכרת מוסמכת.
טיפול בכף רגל סכרתית
התחלת טיפול בשלבים מוקדמים של התופעה מגדיל את הסיכויים של החולה לריפוי מלא של כף הרגל. מצבים של כף רגל סכרתית דורשים טיפול בכף הרגל עצמה וטיפול בגורמים אשר יצרו את הבעיה בכף הרגל. על כן, פעמים רבות הטיפול כולל גם צנתור לצורך שיפור זרימת הדם אל המקום. הטיפול בזיהום בכף הרגל מתבצע באמצעות טיפול תרופתי, חבישה, ניקוז המורסה ומלחמה בזיהום.
הטיפול המודרני בבעיות כף רגל סכרתית מתבצע באמצעות מגוון רב של משחות ותרופות אשר מותאמות בצורה מדייקת לסוג החיידקים ואופי הזיהום. הרופאים בבתי החולים עושים כל מאמץ בכדי להימנע ככל הניתן מקטיעה של כף הרגל. אך בכל זאת כ-20% מהחולים אשר מפתחים כיבים בכף הרגל נאלצים לעבור קטיעה מלאה או חלקית של כף הרגל.
שמירה על אורח חיים בריא אשר כולל תזונה בריאה ופעילות גופנית סדירה מסייעת לטיפול במצבים של כף רגל סכרתית. משקל עודף ותזונה לא מאוזנת עשויים להחמיר את תופעות המחלה ולעכב את ריפוי הכיבים בכפות הרגליים. פרט לכך מומלץ לחולים להימנע מעישון, שתיית אלכוהול, צריכת טבק ושימוש מוגבר באינסולין.