הפנייה אל הרפואה המשלימה הנקראת גם רפואה אלטרנטיבית הולכת ותופסת תאוצה, היא גם נמצאת בסל השירותים של כל קופות החולים, למרות שמעמדה החוקי אינו מוסדר. כל מי שלמד במכון זה או אחר, או רואה עצמו כאיש מקצוע, גם ללא לימודים מוסדרים, יכול לתת טיפולים בכל תחום אלטרנטיבי: הומאופתיה, שיאצו, נטורופתיה, רפלקסולוגיה, דיקור סיני... ועדיין לא מנינו את כל האפשרויות.
מכאן, שפנייה אל עורך דין רשלנות רפואית במקרים של חוסר נחת מטיפול אלטרנטיבי חשובה פי כמה יותר מאשר בכל טיפול רפואי קונבנציונאלי. רק הוא יוכל לתת עצה מתאימה לגבי סיכוייה של תביעה משפטית בהקשר לגרימת נזקי גוף או נפש על ידי מטפל, אף שאינו רופא בהכשרתו - ואולי דווקא משום כך.
בתי משפט כמכתיבי חוקים
מכיוון שתחום זה של רפואה משלימה אינו מאוגד בצורה מסודרת בחוק, ההשלמות המשפטיות נעשות דרך תקדימים של בתי משפט, הוא יוצר את הנורמה, וקובע את הכיוון על פיו יש להתיישר. לכן, המקצועיות של עורך הדין היא קריטית. עורך דין רשלנות רפואית שעיקר תחום התמחותו הרפואה האלטרנטיבית, מכיר את הפסיקות העדכניות ביותר שניתנו בבתי המשפט בתביעות בהקשר זה, יותר מאשר עורך דין רשלנות רפואית אשר עיקר עיסוקו ברשלנות שנובעת מהרפואה הקונבנציונאלית.
הוכחת רשלנות רפואית
בכדי להגיש תביעה, עורך דין רשלנות רפואית צריך להוכיח קשר נסיבתי בין הטיפול שקיבל המטופל ובין הנזק שנגרם לו. לעיתים, חובת ההוכחה קלה באופן יחסי, אם לא טרח המטפל לקבל מידע על מצבו של המטופל, לא תחקר אותו באופן מעמיק על בעיות רפואיות אחרות מהן הוא סובל, בהחלט יכול להיגרם נזק מאותו טיפול אלטרנטיבי.
דרך אחרת להוכחת רשלנות רפואית היא לבדוק באיזו מידה נהג המטפל באופן סביר והגיוני כלפי המטופל. במקרים כגון אלה ייפנה עורך דין רשלנות רפואית אל מטפל אחר, מומחה באותו תחום בדיוק, בכדי להבין אם היה צריך או היה אפשר לנהוג בדרך אחרת באותו טיפול משלים.
פנייה אל עורך דין רשלנות רפואית לייעוץ ראשוני בדרך כלל אינה כרוכה בתשלום, לכן כדאי לעשות זאת בכל מקרה של ספק.