משתמשים בהם בכל העולם, הספורטאים מביננו מכירים אותם מקרוב וגם צועדים חובבנים העולים על הר או גבעה הספיקו לדעת על מה מדובר. אם עוד לא הצלחתם להבין אז מדובר במדרסים – אותן רפידות אשר תפקידן להתאים בין הנעל למבנה כף הרגל, ובכך לייצב את העמידה של המשתמש בהן. בנוסף, תפקידם של מדרסים הוא לשפר את הביצועים של הספורטאים וגם לסייע להחזרת מצב הרגל אל כנו לאחר פציעה.
מדרסים לילדים
מבנה כף הרגל של הילדים שונה מאד מזו של המבוגרים, ולכן התאמת מדרסים עבורם שונה לחלוטין. יתירה מכך, שימוש מדרסים על ידי ילדים מלווה לא אחת בשינוי פסיכולוגי בתחושות האישיות של כל אחד ואחד מהם. אי לכך, סוג מדרסים המיועד לילדים שונה מזה של המבוגרים וצורתם היא צבעונית, ססגונית ומלאה בצורות משמחות ומצחיקות. בדרך זו, הילדים משתכנעים טוב יותר מדרסים הם האביזר שיקל עליהם את ההליכה וגם יהפוך עבורם לפריט מהנה ומלא חיים.
הביומכאניקה של כף הרגל
אז לפני שנבין מה בדיוק תפקידם של מדרסים ולמה הם מיועדים, יש לדעת מהו המבנה של כף הרגל ואיך כל זה קשור ליעילותם של מדרסים. לא כולם יודעים זאת אבל את כף רגלינו מרכיבות לא פחות מ-28 עצמות המחוברות זו עם זו דרך 35 מפרקים. מבנה זה יוצר בכף הרגל שלוש קשתות אשר לכל אחת מהן תפקיד מוגדר ותפקודן גם יחד יוצר עבורנו את יכולתה של הרגל להיות גמישה ולעבור ממצב של מנוחה למצב שהרגל מתאמצת, צועדת למרחקים וגם תורמת באופן מרבי לפעילות ספורטיבית.
בדיקת כף הרגל
במידה ונמצא שכף הרגל חייבת במדרס, יש לבצע מדידה מדויקת להתאמה מקסימאלית לסוג המדרס. מדובר בשתי בדיקות אשר בראשונה נבדקים מבנה וגמישות מפרקי כף הרגל והחשיבות בעשייתה היא בעובדה שבאמצעותה ניתן לגלות סטייה בין מפרק כף הרגל לעקב. הבדיקה השנייה היא זו המתבצעת בעת תנועה, ובאמצעותה ניתן לחשוף פגמים במפרק אשר עלולים להתרחש בעת פעילות ספורטיבית ולגרום בכך לנזקים פיזיים. שילוב התוצאות בין שתי בדיקות אלו יניב את המכלול השלם למדידה אפקטיבית של המדרס והתאמתו.