תביעת רשלנות רפואית היא תביעה המוגשת על ידי מי שנפגע כתוצאה מטיפול רפואי שקיבל. תביעה של רשלנות רפואית לרוב מופנית לבעל מקצוע בתחום הרפואה או למוסד המטפל בחולים אשר לטענת התובע העניק לו טיפול לקוי. את התביעה מגיש התובע לבית המשפט באמצעות עו"ד רשלנות רפואית ובה הוא מבקש לקבל פיצוי על הטיפול הלקוי שקיבל או על הנזק שנגרם לו כתוצאה מהטיפול.
הסיבה להגשת תביעה על רשלנות רפואית
סוגי התביעות על רשלנות רפואית הם רבים ומגוונים. בין התביעות הנפוצות ניתן למצוא תביעות רשלנות רפואית בלידה, תביעות רשלנות של בתי חולים, תביעות רשלנות של רופאים, תביעות של חברות תרופות בגין רשלנות רפואית וכדומה. בהגשת התביעה באמצעות עו"ד רשלנות רפואית לבית המשפט על התובע להוכיח את הנזק שנגרם לו עקב הטיפול בין אם הוא גופני, נפשי או כספי.
המטרה העיקרית של תביעת רשלנות רפואית עורכי דין המגישים את התביעה והתובע היא במרבית המקרים לקבל פיצוי כספי על הנזק שנגרם לתובע במהלך הטיפול הרפואי אשר יאפשר לתובע לחזור למצבו שלפני הנזק שנגרם מהטיפול.
מהלך המשפט
במהלך המשפט בנושא רשלנות רפואית נדרש התובע להציג חוות דעת של רופא מומחה אשר מצדד בטענת התובע כי הוא נפגע כתוצאה מהטיפול הלקוי. במהלך המשפט בנושאי רשלנות רפואית, עורכי דין והתובע עלולים להיתקל בדרישת של השופט להגיע להסדר פשרה אשר ימנע את המשך המשפט ויעניק לתובע את הפיצוי שביקש.
קביעת הפיצויים
קביעת הפיצויים בתביעת רשלנות רפואית מבוצעת על פי עיקרון מנחה שמשמעותו היא השבת המצב לקדמותו כלומר, השבת מצבו של הנפגע כתוצאה מהרשלנות הרפואית למצבו הכלכלי שלפני הנזק שנגרם לו ולכן במידה והאדם הפסיק להשתכר, הפיצוי נקבע על פי תחשיב של המשכורות האבודות, גובה הפנסיה והכספים שאבדו כתוצאה מאובן כושר ההשתכרות ומהוצאות על הטיפולים הרפואיים.
לסיכום, תביעת רשלנות רפואית היא תביעה בגין נזק שנגרם למטופל בעקבות טיפול רפואי שעבר או בעקבות תרופות שהיו בשימוש שלו. מדי שנה מוגשים לבתי המשפט בארץ עשרות תביעות נגד מוסדות רפואיים בגין רשלנות רפואית.