הוגשה נגדך תלונה? אתה סבור שהמעסיק הציע לך חוזה עבודה לא חוקי? כמובן שיש כתובת אחת לכל הפתרונות האלה, והיא עורך דין. הבעיה, אם אפשר לקרוא לה כך, היא שבישראל קיימים עשרות אלפי עורכי דין, כל אחד מהם עם תחומי פעילות שונים בתכלית. מהי הדרך הנכונה ביותר לחפש? וכיצד מבצעים את הבחירה המושכלת ביותר?
הדרך המסורתית
עד לפני מספר שנים, חיפוש עורכי דין בישראל נעשה, בעיקרו של דבר, מפה לאוזן, או לכל הפחות על פי מראית עיניים. אדם שמע ממכרים שלו המלצות על עורכי דין, או לחילופין נתקל במשרד שעונה לצרכיו בדרך לעבודה, למשל. חשוב להבין כי דרך זו טומנת בחובה לא מעט חסרונות, אשר המרכזי שבהם הוא שאינה מאפשרת לאותו אדם להכיר את כל האפשרויות, וללמוד על כל אחד מעורכי הדין שיוכלו לסייע לו.
השינוי: כניסת האינטרנט לתמונה
כמובן שכאשר האינטרנט השתלט על כל אחד מהיבטי חיינו, גם אופני החיפוש שלנו השתנו. כיום, אנשים רבים אשר זקוקים לעורך דין, מתחילים את החיפוש שלהם ברשת. הם יכולים להקליד מילות חיפוש על פי התחום הנדרש (למשל: "עורך דין דיני עבודה"), ולהגיע לאתרי הבית של עורכי דין פרטיים, או לחילופין משרד המאגד בתוכו מספר עורכי דין.
באותה מידה, אפשר למצוא באינטרנט לא מעט מדריכים המציגים בתוכם נותני שירותים שונים, ובכלל זה עורכי דין. בהם, אפשר לבחור את עורך הדין על פי תחומי פעילות, אזור, סוג שירות, לקוחות וכן הלאה. הדבר מאפשר גישה פשוטה לעורך הדין, אך לא מציג את כל התמונה המורכבת של תחום המשפט בישראל.
שימוש בפורטלי משפט
יש שלוקחים את החיפוש האינטרנטי מספר צעדים קדימה, ומצבעים את החיפוש שלהם באמצעות אתרים ייעודיים לתחום המשפט. בהם, ניתן למצוא לא רק פרטים רבים אודות כל משרד עורכי דין, אלא גם מידע רב הקשור לנושאי המשפט השונים. בהקשר הזה, אפשר למנות מאמרים מקצועיים בתחומי המשפט, פורומים בהם עורכי דין עונים לשאלות של הגולשים, תיאור של פסקי דין וכן הלאה.
כך עושים זאת נכון
בלי קשר לדרך באמצעותה אתם בוחרים את עורך הדין, חשוב מאד שלא להסתמך אך ורק על המקורות האלה. הכימיה עם עורך הדין חשובה ביותר בדרך להצלחה במקרה המשפטי הנתון, ולכן רצוי לשוחח עם עורך הדין באופן בלתי מתווך. על פי הקווים הכלליים של המקרה, יש לראות את הפתרון הכללי שהוא מציע, ולוודא כי המקרה מתיישב בקנה אחד עם מקרים אחרים בהם טיפל עורך הדין האמור.