אינטראקציה עם כל תרבות שונה יכולה להיות דבר מורכב. בטח ובטח כאשר מדובר בביצוע משא ומתן בעסקים עם מדינות אחרות בעלות תרבויות שונות, התייחסות אחרת מאיתנו, הישראלים לכל נושא: התנהגות שונה, נימוס, מאכלים, דייקנות ועוד. ברור שמדובר כאן בהכללה, אך בכל זאת, תהליך של יבוא מכל ארץ טומן בחובו לא מעט קשיים ולכן ריכזנו כאן מעט טיפים שיוכלו לסייע.
כאשר עוסקים בנושא של יבוא מסין יש להתייחס להיבטים רבים:
· פגישת משא ומתן: הסינים ידועים כאנשים השמים לב לפרטים. יש להתייחס לכך שאם תציעו מחיר נמוך מידי עם עלולים להיעלב. חשוב לבצע השוואות מחירים טרם הפגישה ולבוא מוכנים ועם ידע מוקדם לגבי טיב מוצר ושוויו.
· היררכיה. כאשר מגיעים לפגישה עם מספר אנשי מפתח בחברה, חשוב לדעת את שמותיהם, את תפקידם ואת מיקומם בחברה (מי מנהל של מי וכדומה). במידה ולא תדעו, הם ייעלבו, דבר שעלול לסבך את הפגישה ואת המשא ומתן כולו.
· דיבור עקיף – בישראל מאוד מעריכים את הגישה הישירה. בסין מעדיפים תקשורת עקיפה עד לשלב בו יירכש אמון בין שני הצדדים.
· זמן: הסינים ידועים בכך שהם מאוד דייקנים. בעת קביעת פגישה, חשוב לדייק ולא לאחר. דבר זה עלול לשבש את הפגישה כולה.
·שותפות: כמו במקומות רבים אחרים, קיימת עדיפות גדולה לקיים שותפות עם מקומי, דבר שיוכל לסייע בסגירת עסקאות, בהבנת התרבות ודרכי התמודדות שונות עם קשיים בסין.
לסיכום, ייבוא מסין וכמובן מכל מדינה אחרת, יכול להיות דבר די מורכב. עם זאת, ברגע שמבינים את החוקים, הכללים, התרבות והתייחסות התרבות לדברים שונים, אזי התקשורת הופכת לקלה ופשוטה יותר. בהצלחה!