סטטיסטיקת הגירושין בישראל ובעולם איננה מבשרת טובות מבחינת יציבות המשפחה. התערערות מוסד הנישואין ומעמד המשפחה הגרעינית המסורתית איננו תהליך שהחל אתמול וגם לא שלשום. למרות זאת, מרבית הזוגות הנשואים, לפחות הטריים שבניהם בטוחים ש"להם זה לא יקרה". על רקע תחושת ביטחון מוטעית זאת, לא מעט אנשים עושים טעויות כאשר מתברר להם שחיי הזוגיות שלהם מתפרקים.
לפנות או לא לפנות
חיפוש במנוע חיפוש אינטרנטי אחת המושג עו"ד גירושין יניב תוצאות מעניינות. בין השאר, ניתן למצוא אנשים לא מעטים שמתחבטים בשאלה האם עליהם לפנות לעו"ד לענייני משפחה וגירושין או לא לפנות. יש הסבורים שניתן לפתור את הסכסוך והפרידה באופן עצמאי ובדרכי שלום, במקום להיקלע למאבק משפטי. למרבה הצער, גישה כזאת שהייתה יכולה להיות טובה בעולם מושלם, תמימה למדי.
אי אפשר לומר שגישה פייסנית איינה יכולה להצליח אף פעם, אבל הנתונים מראים שבמקרים של גירושין מרבית הזוגות בוחרים בדרך של מלחמה או לכל הפחות של מאבק רציני. לעיתים, המלחמה אפילו איננה רציונאלית, ומבוססת על מאבקי אגו, רצון לנקמה ורצון לפגוע. ידועים גם המקרים בהם בן או בת הזוג מבקשים לנקום בשני באופן הכואב ביותר - דרך הכיס או דרך הילדים (למשל בהסדרי הראיה).
להשיג יתרונות
הרתיעה מפני פנייה לעורך דין יכולה להיות מובנת. המושג עורך דין גירושין עשוי להיראות כמו סוף פסוק מבחינת דרכם של חיים משותפים, מאושרים או לא מאושרים. יחד עם זאת, פנייה מוקדמת לעורך דין לענייני משפחה מניבה יתרונות ברורים מבחינה משפטית למשל בקביעה איזו ערכאה תידון בתיק. תהליך של פרידה צריך לדעת לנהל נכון. אי אפשר להתבסס על מושגים ערטילאיים כמו "צודק" או "לא צודק", "ראוי" או "לא ראוי". חייבים לעשות שימוש בכלים משפטיים בכדי לשמור על האינטרסים החשובים.
לפני סיום, חשוב לחדד נקודה למתלבטים בעניין הפרידה בכלל. פנייה מוקדמת לעורך דין, אפילו כאשר לא בטוחים אם רוצים או לא רוצים להתגרש סופית, יכולה להשיג יתרונות חשובים על כל מקרה שלא יהיה. עורך הדין יכול לסייע בעצמה טובה שיכולה להיות שווה את משקלה בזהב.