נכון שחזה הנו סמל הנשיות, ונכון שרוב הנשים מעוניינות בהגדלת החזה, עם זאת אין זה אומר שככול שהוא יותר גדול כך זה יותר טוב. יש מקרים רבים בהם החזה הגדול מעיק על שגרת היום, אם מבחינת המבטים שהוא מקבל ואם מבחינת ההרגשה הפיזית. בין המינוסים השונים להם אחראי החזה הגדול ניתן למצוא כאבי גב, פגיעה בביטחון העצמי, בעיה בבחירת הבגדים, שדיים נפולים, כאבי צוואר וכתפיים, פריחה קבועה בכפת התחתון, חריצים עמוקים בעקבות כתפיות החזיה וכדומה. על כן אין צורך לסבול, אלא ניתן לפנות אל אחד הפתרונות האידאלים, לעשותהקטנת חזה או במקרים מסויימים הרמת חזה יכולה לגרום לאיזון ויש גם אפשרות של השילוב ביניהם.
גיל
בגיל 18 החזה מפסיק את צמיחתו ומכאן שמגיל זה והלאה מומלץ לבצע ניתוח להקטנה. עם זאת כיוון שגם גיל 18 עדיין יחסית מוקדם מבחינה תודעתית, (ובכל זאת מדובר על ניתוח), מומלץ לחכות עד גיל עשרים על מנת לבחון האם אכן בוחרים בכיוון של הקטנה.
פגישה ראשונה
לאחר שהתקבלה ההחלטה, יש לגשת אל המקום עליו התקבלו המלצות ומדובר במקום מכובד בעל רזומה חיובי שמתמחה בתחום. הפגישה הראשונה מתמקדת בהכרת הלקוחה, בסיבות שהובילו אותה למעמד זה, לבדיקת מצבה הבריאותי ודיבור על התאמת ציפיות. זה הזמן בו הרופא נותן את דעתו המקצועית ואת המלצתו לגבי הגודל הנכון מבחינת ההתאמה למידות הגוף. בנוסף הקטנת חזה היא גם הזדמנת לעצב אותו. על כן לעיתים הרופא יציע להשתמש בהדמיה ממוחשבת על מנת להגיע לכיוון אליו שואפים.
מידע כללי
שש שעות לפני הכניסה לניתוח יש להיות בצום, אם מדובר בקבוצת סיכון של קרישת דם נהוג לקחת מנת דם לפני הניתוח, יש להפסיק לעשן שלושה שבועות לפני ושלושה שבועות אחריו, (מוטב לנצל התנסות זו ולאמץ אותה לטובת התנהגות רגילה), ויש לעבור סדרה של בדיקות הכנה הכוללות אולטרסאונד שדיים, בדיקת דם, צילום חזה, אק"ג וכדומה.
להיות רגועות
לעיתים נשים נוטות לחשוש מההליך, גם כיוון שמדובר בהרדמה. על כן טוב לדעת שניתן ולרוב אף מקובל לפגוש את המרדים לפני יום ההקטנה, כך שהוא יכול לענות כל שאלה, ולרוב התשובות הן מרגיעות. לבסוף יש לזכור שלא מדובר בעובדה מוגמרת, כיוון שהחזה גם נוטה להשתנות עקב עליה וירידה במשקל, או הריונות.