לעיתים אוזן של ילד, (או של מבוגר), בולטת באופן ניכר- לעיתים מספיקה אוזן בולטת אחת על מנת לגרוע מהאסתטיקה של מכלול הפנים. מכאן שניתוח הצמדת אוזניים נועד לטפל בהיבט החזותי ולא בהכרח הבריאותי. מדובר בניתוח שאין בו חובה אך עם זאת רבים בוחרים בו ולו רק כי כשאנשים מרגישים טוב עם עצמם הביטחון העצמי שלהם מתעצם ומכאן שהם יותר מצליחים במגוון היבטים שונים. על כן אין לטעות שמדובר על תיקון איכות השמיעה, אלא מדובר על הליך שנועד לטפל בתופעה של אוזניים בולטות וכל היופי שההליך בטוח, ללא תופעות לוואי ומעניק תוצאה אסתטית.
שלב מקדים
לפני שעומדים לבצע הצמדת שתי האוזניים מוטב לדעת שיש לגשת אל פגישת ייעוץ אצל רופא מקצועי בתחום. בפגישה הרופא בודק את האוזניים, את הסימטריה ואת הסיבה שמובילה לבליטה. יש לצפות לקבל הסבר מורחב אודות ההליך ולגבי התוצאות הרצויות. כמו כן כשלב ההכנה נהוג לבצע בדיקות דם. אם חוששים זה הזמן לעלות שאלות ואף לדבר עם אנשים שעברו הליך שכזה, בירור מהיר עשוי לגלות מגוון מכרים שעברו הליך הצמדת צמד האוזניים ויצאו מאוד מרוצים.
אופי הניתוח
ניתוח הצמדת אוזניים מצריך רק טשטוש, אלא אם כן מדובר על ילדים ואז מוטב לבחור בהרדמה מלאה על מנת למזער תנועה. הניתוח לא אורך יותר משעתיים ובתומו האוזניים נחבשות ומשוחררים הביתה. התוצאה ניכרת לעין כבר בתום הניתוח אך לא בכל מקרה ניתן להגיע לתוצאה אידאלית- תלוי במבנה האוזן. לאחר מכן יש להיזהר על האזור כחודש וחצי, אך לפעילות מלאה ניתן לחזור כעבור חמישה ימים ואם מדובר על ילדים אז יש לחכות כשבוע ימים.
גיל ומוכנות
אוזניים נוטות למצות את ההתפתחות שלהן עד גיל 6. בגיל זה הסחוס מפותח לחלוטין ואילו האוזן כמעט והגיעה לגודלה המקסימלי. על כן מגיל זה והלאה ניתן לבצע את הניתוח. עם זאת חשוב מאוד לא לכפות את הניתוח על הילד ולבצע אותו רק אם גם הילד מבקש בו. כל היופי שניתן לבצעו בכל גיל ועל כן אין סיבה למהר.