דף הבית רפואה ובריאות דיאטה ותזונה חלבונים (פרוטאין) - קובי עזרא
חלבונים (פרוטאין) - קובי עזרא
קובי עזרא Ph.D יעקב מומחה לרפואה נטורופטית 24/09/09 |  צפיות: 2877

חלבונים (פרוטאין):

חלבון, בלועזית פרוטאין, מן המילה היוונית פְּרוֹטַ‏‏‏אִיוֹס - שמשמעותו "ראשוני", החלבונים הינם  תרכובות אורגניות הבנויות משרשראות מקופלת של חומצות אמינו הקשורות ביניהן בקשרי פפטידיים בין הקבוצה הקרבוקסילית של החומצה האמינית לקבוצה האמינית של החומצה השנייה.

•-         כמות החלבון מתייחסת לגרם לכל ק"ג ממשקל גוף אידיאלי,כלומר שאדם שמן לא זקוק להרבה חלבון באופן יחסי למשקלו כי רקמת השומן לא צרכנית גדולה. כנ"ל לאדם רזה מידיי במצב ירוד ולכן נתייחס למשקל הרצוי האידיאלי. אין הבדל בין המינים, ההבדל יתבטא באופן אינדוידואלי.

•-         ישנה המלצה של ה - RDA לצריכת חלבון, כאשר יש להם מקדם הגנה כלומר כמות מעט גבוהה.

•-         עודף חלבון "גדול" לאורך זמן יוצר עומס על הכליה . ככל שכמויות האוראה יהיו יותר גדולות כך העומס על הכליה גדול יותר.

•-         תינוקות וילדים זקוקים ליותר חלבון אך גם לכ- 43% מחומצות האמינו יהיו הכרחיות כולל ה-  2 חצי הכרחיות ( ARGININE ,HISTIDINE) אצל ילדים בגילאים 10-12 36% , מבוגרים 19%.

מחסור בחלבונים יכול להיגרם כתוצאה מ:

•1)    מחסור בחלבונים

2) צריכת חלבון לא מאוזנת (החלבון באיכות נמוכה ואין אספקה נאותה של ח' אמינו הכרחיות)  

3)מחסור קלורי (דיאטת הרזיה).

שלושת מצבים קליניים אלה תלויים בדרגת משך החוסר. מחסור בחלבון נדיר בארצות מפותחות ושכיח בארצות מתפתחות שתפריטם רוב רובו מורכב מדגנים.

•-          בשלב החסר הראשוני של החלבון לא נראה סימפטומים קליניים של מחסור בגלל שהגוף עושה אדפטציה (מגייס מכל מיני משאבים חלבון מהכבד שרירים וכו').

•-         חלק מחומצות האמינו הלא הכרחיות יכולות להיווצר מפחמימות.

סימנים קליניים של מחסור בחלבון:

א) נשירת שיער

ב) בשלבים מתקדמים נראה בבדיקת דם ירידה ברמות האלבומין (החלבון העיקרי בפלזמה) רמות תקינות 5.5-3.5 גר' כלומר שירידה ברמות האלבומין היא מחסור בחלבון. אך יכולות להיות עוד סיבות, האלבומין הוא אחד המומסים בדם, ירידה בו תוריד את הלחץ האוסמוטי ואז תהיה יציאה של נוזלים (בצקת) זאת בגלל שהדם לא היה דליל מידיי.

ג) דילדול שרירים

ד) חולשה

ה) ירידה במשקל

ו) ירידה בכמות האלבומין

ז) ירידה במע' החיסון

ח) מחלות מחסור ספציפיות: MARO-SMUS , KWQSHIORLCOC . מריסמוס : מחלה של תת תזונה (חלבונים ופחמימות) קווסיוקור: מחלה שח חסר תת תזונה על רקע של חוסר חלבון בלבד.

 

לסיכום:

בתזונה רגילה חלוקת אבות המזון (מקור אנרגיה) צריכה להתחלק כך:

פחמימות 2/3 (60%) רוב הפחמימות מורכבות 48%, 12% פשוטות. שומנים עד 30%, 1/3 רווים ,1/3 בלתי רווים, 1/3 רב בלתי רווים, חלבונים מה שנשאר...

 

 http://www.2all.co.il/web/Sites/diet-kobi/DEFAULT.asp


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 קובי עזרא Ph.D יעקב מומחה לרפואה נטורופטית

קובי עזרא Ph.D מומחה לרפואה נטורופטית, ומאמן כושר. מרצה במכון מור (לאוסטאופורוזיס) ובבית הספר להסמכות מאמנים של וינגייט - באוניברסיטת ת"א (אימונים לפיתוח הגוף ותזונה).

כתב את הספרים:
1. אבן הפינה בתחום פיתוח הגוף.
2. ספורטולוגיה - המדריך לספורטאי.
3. סטרואידים-כל מה שרצית לדעת? ולא העזת לשאות!

בעל קליניקה לרפואה נטורופטית ונותן שרותים:
* טיפול במחלות שונות (כולסטרול, מחלות לב, סוכרת ועוד...).
* דיאטות הרזייה ועיצוב הגוף.
* פיתוח גוף - עיצוב וחיטוב הגוף.
לפגישת יעוץ בקליניקה: 0528567140
אתר: פיתוח גוף, אתר: דיאטה מהירה

דיאטה מהירה1, סוכרת הריון, אנטי אייג'ינג

פיתוח גוף

דיאטה מהירה | דיאטה אישית



 


מאמרים נוספים מאת קובי עזרא Ph.D יעקב מומחה לרפואה נטורופטית
 
קובי עזרא ויוסי אדרי תחרות מר ישראל, פיתוח גוף, פיתוח שרירים
קובי עזרא, יוסי אדרי, פיתוח גוף, פיתוח שרירים, תחרות מר ישראל, תחרות מר ישראל יוסי אדרי מנתניה הוא אלוף האלופים בתחרות מר ישראל: "עשור אני מחכה לגביע", היה שווה לחכות 40 שנה כדי להגיע ליום הזה", הוא אומר וחושף את הדיאטה המיוחדת שלו

דיאטה מנצחת תרופות לאנטי-אייגינג ובריאות מטבולית, קובי עזרא חוות דעת
21/11/21 | השמנת יתר
דיאטה מנצחת תרופות לאנטי-אייגינג ובריאות מטבולית, קובי עזרא חוות דעת. המחקר, שנערך בעכברים, הראה שלתזונה (כולל קלוריות כללית ומאזן מאקרו-נוטריינטים) הייתה השפעה גדולה יותר על ההזדקנות והבריאות המטבולית מאשר לשלוש תרופות הנפוצות לטיפול בסוכרת ולהאטת ההזדקנות. הממצאים מתפרסמים ב- Cell Metabolism.

איך להיות גבוה יותר? קובי עזרא
איך להיות גבוה יותר? קובי עזרא. ישנו הורמון בגוף האדם הידוע כהורמון גדילה אנושי (HGH, Human Growth Hormone) המווסת את הגובה. הורמון הגדילה מיוצר ע"י בלוטת יותרת המוח וחיוני ביותר לצמיחה של עצמות ארוכות וסחוס.

איך להיות גבוה יותר? קובי עזרא
איך להיות גבוה יותר? קובי עזרא. ישנו הורמון בגוף האדם הידוע כהורמון גדילה אנושי (HGH, Human Growth Hormone) המווסת את הגובה. הורמון הגדילה מיוצר ע"י בלוטת יותרת המוח וחיוני ביותר לצמיחה של עצמות ארוכות וסחוס.

צמיחה וגדילה בגובה - קובי עזרא PhD
צמיחה וגדילה בגובה - קובי עזרא PhD, צמיחה וגדילה בגובה נוצרת ע"י התארכות עצמות הארוכות, כתוצאה מכונדרוגנזה בצלחות האפיפיזאליות, המכונות גם צלחות הגדילה. תהליך זה נובע מהתרבות כונדרוציטים, היפרטרופיה והפרשת מטריקס חוץ תאית. המאורגן על ידי רשתות מורכבות של גורמים תזונתיים, תאיים, פרצרין ואנדוקריניים. ניתן להגדיר את גיל ההתבגרות כתקופת המעבר מילדות דרך התפתחות מאפיינים מיניים משניים ועד השגת הגובה הסופי בבגרות. מהירות הצמיחה מוגברת בתחילת המוקדמות או באמצע החיים, ידועה כגידול הפוברטלי.

קריאטין - קובי עזרא
קריאטין - קובי עזרא היא חומצה אורגנית חנקנית הנוצרת באופן טבעי. תפקידו העיקרי של הקריאטין הוא להקל על מיחזור של אדנוזין טריפוספט (ATP), מטבע האנרגיה של התא, בעיקר ברקמת השריר והמוח.

דיאטה מהירה מאוד
05/04/15 | דיאטה
דיאטה מהירה. דיאטות לירידה במשקל. ישנן סיבות שונות לאיזון המשקל ודיאטות שונות: החל ממראה חיצוני, עיסוק בספורט ובריאות, לרבות בריאות הלב וכלי הדם ומניעת סרטן....

חיטוב הגוף - קובי עזרא
21/06/14 | דיאטה
בדיאטת דיאט2אול אוכלים כמעט הכל! אך לרוב הדיאטה נקבעת בהתאם למה שהמטופל אוכל באורח ה"נורמאלי" שיגרתי. וכמובן בשילוב המזונות הייחודי! מניב את התוצאות האופטימאליות לחיטוב הגוף באופן מקסימאלי ומהיר ביותר.

מניעת סוכרת מסוג 2
יש חוקרים הטוענים שניתן למנוע סוכרת מסוג 2, זאת ע"י שינוי בהרגלי החיים. היות ותוכנית תזונה ודיאטה נכונה המותאמים לפרט בשילוב תוכנית אימונים אכן עשויים למנוע את התפתחות הסוכרת מסוג 2. סוכרת מסוג 2 או סוכרת מבוגרים בלשון העם, בעלת מרכיב גנטי חזק יותר, תזונה ואורח חיים משפיעים על הסיכוי שהמחלה תתרחש בגיל צעיר יותר-40 או מבוגר יותר 60 ומעלה או אולי לעולם לא?!. הסיכון לסוג להופעת סוכרת מסוג 2 וסוכרת הריונית יכול להיות ירידה ע"י בשמירה על משקל תקין – כלומר השמנה יתרה ותזונה לא בריאה.

ויטמין d אוסטאופורוזיס
ויטמין d אוסטאופורוזיס ויטמין D או (Cholecalciferol) הוא ויטמין מסיס בשומן העוזר לגוף לספוג סידן. ויטמינים מסיסים בשומן מאוחסן ברקמות השומן של הגוף. בנוסף לסיוע לגוף לספוג סידן, ויטמין D גם מסייעת לגוף לשמור על כמות של סידן וזרחן בדם הנכונה. תוספת סידן וויטמין D מהווה טיפול הכרחי באוסטיאופורוזיס. מחלת האוסטאופורוזיס נמצאה מלווה באבחון שכיחות גבוהה של חסר בויטמין D. מקורות מזון ויטמין D מצויה במזונות הבאים: מוצרי חלב גבינה חמאה חלב מועשר (כל חלב בארה"ב הוא מועשר בויטמין D) דגים צדפות דגני בוקר
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI