דף הבית חוק ומשפט תאגידים התאגדויות שונות
התאגדויות שונות
עו"ד אורי דניאל 20/05/10 |  צפיות: 5092

הזכות להתארגן בקבוצה הינה זכות הקשורה ישירות לדמוקרטיה. הזכות להתארגנות קיבלה הכרה בפסיקה כאחת מזכויות היסוד של האזרח. הזכות להתאגדות כוללת את הזכות להתארגן במטרה לקדם אינטרס דתי, כלכלי, עסקי, חברתי, תרבותי או פוליטי. הדמוקרטיה או הכלכלה החופשית לא יכולות להתקיים ללא זכות זו. השופט אהרן ברק מאמין כי הזכות להתאגדות הינה זכות בעלת מעמד חוקתי מאז חקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו.

תאגיד מוגדר כקבוצת בני אדם אשר התאגדה יחד כיישות משפטית למען מטרה כלשהי. התאגיד הופך ליישות משפטית נפרדת ובעלת עצמאות לאחר רישום ברשות השלטונית המתאימה כמו רשם החברות או רשם העמותות. עו"ד אורי דניאל מציין כי בישראל מוכרים ארבעה סוגים של התאגדות והם עמותה, אגודה שיתופית, חברה ושותפות.

עו"ד אורי דניאל שמשרדו עוסק בדיני תאגידים, מסביר כי עמותה הינה תאגיד שמטרתו היא חברתית ציבורית ואינו למטרת עשיית רווח. העמותה היא תמיד באחריות מוגבלת והיא מוסדרת בחוק העמותות.

אגודה שיתופית היא תאגיד המוקם למטרה קהילתית- שיתופית. אגודה שיתופית דואגת לרווחים לחבריה, שהם למעשה גם בעלי האגודה ובעלי נכסיה. האגודה השיתופית מוגדרת בפקודת האגודות השיתופיות, עו"ד אורי דניאל מציין כי היא תהיה תמיד בעירבון מוגבל.

חברה הינה תאגיד שמטרתו היא פעולה לפי שיקולים עסקיים ועשיית רווחים. חברה הינה בעלת אישיות משפטית נפרדת. החברות מתחלקות לשני סוגים והם פרטי וציבורי, כאשר חברה ציבורית הינה חברה שמניותיה נסחרות בבורסה.

שותפות הינה קשר בין אנשים במטרה עסקית על מנת להגיע לרווחים. עו"ד אורי דניאל מסביר כי בין שותפות לחברה קיימים מספר הבדלים. בשותפות קיימת הגבלה על מספר חברים והוא 20 איש. כמו כן, קיים הבדל חשוב בניהול כאשר בשותפות כולם שותפים לניהול, בעוד בחברה לעיתים קרובות יש הבדל בין הבעלים לבין המנהלים. הבדל נוסף בין חברה לשותפות הוא במיסוי כאשר בחברה המיסים משולמים על הרווחים ובשותפות מתחלקים הרווחים בין השותפים לפי החוזה וכל אחד מהשותפים משלם מס בנפרד. הבדל נוסף בין חברה לשותפות הוא בנושא האחריות. בשותפות שלא כמו בחברה, האחריות אינה מוגבלת ולא קיים בהכרח צורך ברישום.


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 עו"ד אורי דניאל


 


מאמרים נוספים מאת עו"ד אורי דניאל
 
הונאה של חברת קדישא
24/12/10 | כללי
מקרה נוסף של הונאה פורסם, והפעם מדובר בחברת קדישא המוסמכת לטפל בענייני קבורה. התובעת היא אישה אבלה על בעלה, המדווחת כי ביום פטירתו פנתה לחברת קדישא בבקשה לקבורת המנוח. עלויות הקבורה אשר נדרשו מן האלמנה היו 25,000 ש"ח וזאת לאחר מיקוח כספי ביום צערה.

מיסוי זכויות בניה
זכויות בנייה הם חלק מהמרכיבים החיוניים בכל קרקע בישראל, לפיהם נקבעת המטרה שאליה הקרקע יועדה והשימושים האפשריים שלה. לעיתים אף השווי שלה נגזר מזכויות הבניה של הקרקע. עו"ד אורי דניאל מציין את חוק התכנון והבנייה תשכ"ח 1965 כרגולציה שמגדירה את השימושים שבעלי קרקעות רשאים לעשות עם הקרקע, ואילו שימושים אסורים. עוד מציין עו"ד אורי דניאל שעד כה לא קבעו בתי המשפט בישראל את מהות מוחלטת של המושג זכויות בנייה בהיבט הקנייני, ואולם הנטייה היא להניח שזכויות בנייה הן מושג מורכב הנגזר בין היתר מהיבטים כמו צדק ות

מיהו נכה עפ"י חוק הביטוח הלאומי ?
ע"פ חוק ביטוח לאומי קיים ביטוח בשם "ביטוח נכות" המעניק הטבות לכלל האנשים להם נקבעו אחוזי נכות כלשהם. ואולם, התנאי הראשון לקבלת ההטבות הוא עצם הוכחת הנכות, ולאחר מכן הוכחת אי היכולת להשתכר בעבודה או בכלל לתפקד. על מנת להוכיח זאת, עו"ד אורי דניאל טוען שעל כל נכה לעמוד בפני וועדה רפואית אשר קובעת את רמת הנכות וכן יכולת התפקוד.

בג"ץ: טיפים נחשבים לשכר לשם קבלת קצבאות ביטוח לאומי
22/08/10 | מיסים
טיפים נחשבים לשכר עבודה לצורך קצבאות שמשלם הביטוח הלאומי, כך עולה מפסק דין של בג"ץ. הפסיקה התקדימית של בג"ץ הפכה את פסיקת בית הדין הארצי לעבודה בעניין זה.

טיפ: מערכת לבדיקת מחירי עסקאות נדל"ן
רוצים לדעת כמה כסף השכן קיבל בתמורה לדירה שלו? רוכשים דירה ומעוניינים לבדוק באיזה מחיר נסגרו עסקאות באזור? יש דרך קלה ונוחה לברר זאת. עו"ד אורי דניאל, שמשרדו עוסק במיסוי מקרקעין, מספר כי רשות המסים השיקה השנה מערכת למידע נדל"ן באינטרנט. במאגר, הפתוח לציבור הרחב, אפשר לאתר נתונים על עסקאות נדל"ן על ידי הזנת נתוני גוש וחלקה. התוצאות המתקבלות מפרטות את תאריכי העסקאות ואת השווי המוצהר שלהן.

מעמדם של ידועים בציבור במיסוי מקרקעין
ידועים בציבור הם בני זוג אשר מקיימים מסגרת משפחתית מבלי להיות נשואים. מדובר על בני זוג אשר אינם מעוניינים או אינם יכולים להינשא לפי חוקי המדינה, כך למשל זוגות חד-מיניים, בני דתות שונות או למשל כהן וגרושה. מבחינות מסוימות זוכים בני זוג במעמד כזה לזכויות דומות לאלה של בני זוג נשואים. עו"ד אורי דניאל, שמשרדו עוסק בתחום, מסביר את המצב בנוגע למיסוי מקרקעין.

תיקון חוק שיוויון הזדמנויות בעבודה – נטל ההוכחה מאת עו"ד אורי דניאל
ב-28.6 התקבל בכנסת תיקון לחוק שיוויון הזדמנויות בעבודה המחזק את ההגנה על העובדים מפני הפליה ומגביר את נטל ההוכחה על המעסיק במקרים של חשד להפליה. את התיקון לחוק יזמו חברות הכנסת מרינה סולודקין ושלי יחימוביץ'.

פנסיה חובה וחובת המעסיק - מאת עו"ד אורי דניאל
מאז כניסתו לתוקף של חוק פנסיה חובה בתחילת שנת 2008, הפנסיה היא באחריות המעסיק ומתפקידו לדאוג להפרשתה. החוק הוא בעצם צו הרחבה לחוק הפנסיה הקובע כי כל עובד בישראל זכאי לחסכון פנסיוני מקיף ועל המעביד לשלם את חלקו.

עצות למעסיקים בנושא פיטורי עובדים
מעסיקים רבים מאמינים כי פיטורי עובדים הם החלק הקשה ביותר בתפקידם. עם זאת, פיטורים הם חלק מההתנהלות השוטפת של כל עסק. עו"ד אורי דניאל מציע מספר עצות למעסיקים שצריכים לפטר עובד. ראשית חשוב לדעת כי יש מקרים בהם אסור לפטר עובדים. אין לפטר עובד עקב יציאתו למילואים. בנוסף אסור לפטר עובדים עקב התאגדות או עקב חברותם בוועד. עו"ד אורי דניאל מוסיף ומציין כי חל איסור גם על פיטורי עובדת בהריון או בחופשת לידה ואף 60 ימים לאחר חופשת הלידה.

הפרשת פנסיה לעובד- מאת עו"ד אורי דניאל
עו"ד אורי דניאל, שמשרדו מתמחה בין היתר בדיני עבודה מבהיר מהו חוק הפנסיה, בשנת 2008 נכנס לתוקף צו ההרחבה הידוע בשמו "חוק פנסיה חובה" הקובע כי על כל מעסיק להפריש לטובת עובדיו כסף לפנסיה. על פי צו זה כל עובד ועובדת בישראל מעל גיל 21 זכאי לחסכון פנסיוני מקיף הכולל ביטוח אובדן כושר עבודה וביטוח שארים.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI