הזכות להתארגן בקבוצה הינה זכות הקשורה ישירות לדמוקרטיה. הזכות להתארגנות קיבלה הכרה בפסיקה כאחת מזכויות היסוד של האזרח. הזכות להתאגדות כוללת את הזכות להתארגן במטרה לקדם אינטרס דתי, כלכלי, עסקי, חברתי, תרבותי או פוליטי. הדמוקרטיה או הכלכלה החופשית לא יכולות להתקיים ללא זכות זו. השופט אהרן ברק מאמין כי הזכות להתאגדות הינה זכות בעלת מעמד חוקתי מאז חקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו.
תאגיד מוגדר כקבוצת בני אדם אשר התאגדה יחד כיישות משפטית למען מטרה כלשהי. התאגיד הופך ליישות משפטית נפרדת ובעלת עצמאות לאחר רישום ברשות השלטונית המתאימה כמו רשם החברות או רשם העמותות. עו"ד אורי דניאל מציין כי בישראל מוכרים ארבעה סוגים של התאגדות והם עמותה, אגודה שיתופית, חברה ושותפות.
עו"ד אורי דניאל שמשרדו עוסק בדיני תאגידים, מסביר כי עמותה הינה תאגיד שמטרתו היא חברתית ציבורית ואינו למטרת עשיית רווח. העמותה היא תמיד באחריות מוגבלת והיא מוסדרת בחוק העמותות.
אגודה שיתופית היא תאגיד המוקם למטרה קהילתית- שיתופית. אגודה שיתופית דואגת לרווחים לחבריה, שהם למעשה גם בעלי האגודה ובעלי נכסיה. האגודה השיתופית מוגדרת בפקודת האגודות השיתופיות, עו"ד אורי דניאל מציין כי היא תהיה תמיד בעירבון מוגבל.
חברה הינה תאגיד שמטרתו היא פעולה לפי שיקולים עסקיים ועשיית רווחים. חברה הינה בעלת אישיות משפטית נפרדת. החברות מתחלקות לשני סוגים והם פרטי וציבורי, כאשר חברה ציבורית הינה חברה שמניותיה נסחרות בבורסה.
שותפות הינה קשר בין אנשים במטרה עסקית על מנת להגיע לרווחים. עו"ד אורי דניאל מסביר כי בין שותפות לחברה קיימים מספר הבדלים. בשותפות קיימת הגבלה על מספר חברים והוא 20 איש. כמו כן, קיים הבדל חשוב בניהול כאשר בשותפות כולם שותפים לניהול, בעוד בחברה לעיתים קרובות יש הבדל בין הבעלים לבין המנהלים. הבדל נוסף בין חברה לשותפות הוא במיסוי כאשר בחברה המיסים משולמים על הרווחים ובשותפות מתחלקים הרווחים בין השותפים לפי החוזה וכל אחד מהשותפים משלם מס בנפרד. הבדל נוסף בין חברה לשותפות הוא בנושא האחריות. בשותפות שלא כמו בחברה, האחריות אינה מוגבלת ולא קיים בהכרח צורך ברישום.