מעסיקים רבים מוצאים כי החלק הקשה בעבודתם הוא הצורך לפטר עובדים. חשוב לדעת כיצד לבצע את תהליך הפיטורים כראוי שכן הוא חלק מהתנהלותו השוטפת של כל עסק. עו"ד אורי דניאל מציע למעסיקים מספר עצות אשר יוכלו לסייע להם להימנע מתסבוכות משפטיות עקב פיטורי עובד.
חשוב לדעת כי קיימים מקרים בהם אסור לפטר עובד. אין לפטר עובד מסיבה מפלה כמו על בסיס דת, גיל, מוצא או מין. בנוסף, אסור לפטר עובדים כי הם משתייכים לוועד או כי בחרו להתאגד. פיטורים של עובד אסורים גם מסיבת יציאה של העובד לשירות מילואים וכן אסורים פיטורי עובדת בהריון, בחופשת לידה או עד 60 יום אחרי חופשת הלידה.
מעסיקים שאינם מרוצים מהעובד, חשוב כי יודיעו לו על כך ויציינו בפניו מה עליו לשנות או כיצד יוכל להשתפר. הפיטורים צריכים להגיע אך ורק כשלב סופי ואחרון וחשוב כי תיעוד של כל הצעדים שננקטו טרם הפיטורים, יישמר בתיק האישי של העובד. עו"ד אורי דניאל מציין כי כמעט בכל מקרה של פיטורים חלה על המעסיק חובה לקיים שימוע לעובד לפני הפיטורים. מצד בתי הדין לעבודה השימוע נתפס כהליך הוגן שעל המעסיק לקיים ואי ביצוע הליך זה עשוי להוביל לקביעה כי הפיטורים לא נעשו לפי הדין וכי יש לשלם לעובד פיצויים.
בעת פיטורי העובד, מסביר עו"ד אורי דניאל שמשרדו עוסק בתחום דיני העבודה, יש לוודא שהעובד מקבל את הפיצויים להם זכאי. אי תשלום הפיצויים ייחשב כהלנת שכר. בנוסף אל הפיצויים חשוב לחשב את התשלומים השונים אשר ניתן לפדות בסיום העבודה ולוודא כי העובד מקבל את המגיע לו. על מנת לסיים את התהליך כראוי, ובהנחה שהפיטורים לא בוצעו על רקע בעיית משמעת או התנהגות רשלנית, מקובל כי המעסיק יעניק לעובד מכתב המלצה. במכתב זה יוכל המעסיק לתאר את העובד לחיוב וכך לסייע לו בהמשך מבחינה מקצועית.