אף אחד מאתנו לש שמח שהוא בגיל בו הוא צריך לערוך צוואה – על מנת לחלק שווה בשווה את רכושו וממונו בן ילדיו. כאמור, יש כאלו שאינם מספיקים לערוך כתב צוואה לפני לכתם – ובתוך כך יש ממון וירושות לא מעט – מה שגורם לילדים אם הם לא מסתדרים בצורה נאותה – מה שנדיר לצפות לכך בסוגיה זו להיכנס לעימותים לא נעימים וארוכי טלטולים בין בתי המשפט ומשרדי עורך דין מתמחים בכתב צוואה שלאחר מות הוריהם.
בתוך כך יש מספר עקרונות שלא יזיק לכם לדעת – מה שבעלי מקצוע כמו: עורך דין המתמחה בכתב ירושה, קרי צוואה כבר יודע וייצג לא מעט אנשים שחוו מתנגדים לצו זה כאשר היה צריך לצאת לפועל.
מותיר הצוואה הוא המצווה
לפני הכנת הצוואה , חשוב לקבוע פגישה עם עורך דין מתמחה בסוגיה זו, על מנת שתוכלו להבין מספר עקרונות לפני החתימה עליה. חלק מהם נציג במאמר זה.
· לא די בכך לציין בכתב צוואה את שמות היורשים בלבד – חשוב מאוד לציין את פרטיהם המלאים של היורשים, שכול אחד מהם חתם עליה לא העדר חתימה של אף אחד מהם ובחירת עורך דין שיאמת את הדברים ואת החתימות.
· כאשר חותמים על צוואה – יש צורך בהבאת עדים לחתימות – העדים צריכים להיות נקיים מעבר פלילי והינם כשירים להיות עדים לחתימה על הצוואה.
· כל הפריטים כמו: צמיד זהב לדוגמא או רכב אחד שלא ניתנים לחלוקה שווה בין היורשים יהיה חייב המצווה לרשום בבירור מי יירש אותם ופרטיו המלאים.
הסכם ממון גם לידועים בציבור
הסכם ממון הנו הסכם שחשוב כי ייחתם בהסכמת שני בני הזוג לפני נישואיהם. מאידך, יש לא מעט זוגות שבוחרים לא להינשא ולחיות את חייהם ביחד וללא ההתחייבות הדתית או האזרחית. לפיכך, גם אלו שחיו תחת אותה קורת גג אחת מספר שנים הינם בעלי זכויות בחוק.
וגם אם לא ערכו הסכם ממון לפני שהתגוררו יחד , יהיו רשאים לדרוש ולחלוק את הרכוש המשותף. כאמור אלו הם הידועים בציבור, מומלץ גם לכם לחתום על הסכם ממון משום שכבר משנת 1974 בתי המשפט מכירים בהלכת השיתוף חלה גם על זוגות לא נשואים.