רשלנות רפואית אבחון מחלות כתוצאה מאיחור באבחנה של המחלה
רשלנות רפואית אבחון מחלות הינה תחום אחד בתוך כל הנושא הנרחב של רשלנות רפואית בכלל. הגורם המרכזי ביותר שמביא לא מעט חולים ומטופלים לבתי המשפט כדי לתבוע את המוסד הרפואי או הרופא שהעניק להם טיפול רפואי לקוי הוא איחור באבחנה של המחלה, אשר גרר אחריו נזקים בריאותיים חמורים.
גורמים ונסיבות
רשלנות רפואית אבחון מחלות יכולה להיגרם כתוצאה מגילוי מאוחר של מחלה קטלנית, כך למשל יכול הרופא לשלוח את המטופל לביתו לאחר שזה התלונן על כאבי ראש עזים או טשטוש ועייפות וזאת משום שהרופא לא ראה לנכון לערוך בדיקות כאלו ואחרות לאבחון של מחלות אשר היו עשויות להיות הגורם לכאבים או לתנאים הגופניים הללו.
איחור באבחון המחלה כתוצאה מאבחון שגוי
גורם נוסף שיכול להוות עילה לתביעה באשמה של רשלנות רפואית הינו טעות שערך הרופא במהלך האבחון אשר הביאה לעיכוב באיתור המחלה שממנה סבל המטופל. כדי לאבחן אם הרופא אכן התרשל בעת מילוי תפקידו עליו לערוך את מבחן הרופא הסביר, אשר במהלכו ניתן לברר בצורה המדויקת ביותר האם הרופא נהג במטופל בהתאם לסטנדרטים הנדרשים ממנו, ואכן ביצע את כל מה שעליו לבצע במטרה לאבחן את המחלה שלא התגלתה בסופו של דבר או שהתגלתה באיחור.
רשלנות רפואית בניתוחים פלסטיים
סוג נוסף של רשלנות רפואית הינו רשלנות רפואית בניתוחים, והיא יכולה להיגרם במהלך ניתוחים פלסטיים, ניתוחי אף, ניתוח להגדלת שדיים וכיוצא בזה. ניתוחים מהסוג הזה, כידוע אינם נחשבים לניתוחים מצילי חיים, וזו למעשה אחת הסיבות המרכזיות שכיום בתי משפט במדינת ישראל מחמירים מאד עם מקרים של רשלנות רפואית בניתוחים קוסמטיים.
חשוב מאד להבין שתביעות בגין התרשלות במהלך של ניתוחים פלסטיים עשויות לזכות את התובע במאות אלפי שקלים בשל פגיעה ברמת התפקוד היומית, פגיעה ביכולת להשתכר בעתיד או בכלל ירידה משמעותית ברווחתו האישית של המטופל. אחד מהמקרים הנפוצים של רשלנות רפואית נגרמים במהלך ניתוח להסרת משקפיים, אשר במהלכם יכול המטופל להגיע לכדי מצב של עיוורון או להזדקק לניתוח של השתלת קרנית חדשה לעין.