מקצוע המשפטים הוא אחד המקצועות המובילים בעולם האקדמיה הישראלי. צעירים רבים בוחרים ללמוד לימודי משפטים על מנת לקבל תעודת מקצוע והכשרה לעסוק בעריכת דין ולכן מכללות ואוניברסיטאות רבות בישראל מקיימות לימודי משפטים. בוגרי לימודי משפטים יכולים להשתלב בחברות השונות המעניקות שירותי עריכת דין או להיות עורכי דין עצמאים ולתת שירותי הגנה משפטית או ייצוג בבית המשפט בתחומי התמחות שונים.
כל בוגר של לימודי משפטים בוחר תחום התמחות בו הוא מעוניין להתמחות ולפיו הוא מבצע את העבודה המעשית שלו. בחירת התמחות תלויה במידה רבה בתחומי העניין של בוגר הלימודים ובדרך בה הוא לרואה את הקריירה שלו בעתיד. בין התחומים בהם יכולים בוגרי משפטים להתמחות ניתן למצוא התמחות במיסוי, התמחות במקרקעין, התמחות בפליליים, התמחות בתעבורה, התמחות ברפואה, התמחות בדיני משפחה ועוד.
אחד מתחומי ההתמחות המורכבים ביותר העומדים לבחירתם של בוגרי לימודי משפטים הוא תחום הרפואה. בוגרי הלימודים המתמחים ברפואה עוסקים בתיקי רשלנות רפואית לרוב ויכולים לתת סיוע משפטי למי שמעוניין לתבוע מוסד רפואי על טיפול לקוי או אי טיפול מספק. מהצד השני, עורכי דין המתמחים בתחום הרפואה יכולים לשמש כחלק מצוות המחלקה המשפטית של מוסדות רפואיים וציבוריים כמו בתי חולים או קופות חולים.
תחום התמחות נוסף אשר נחשב לנפוץ מאוד בקרב בוגרי לימודי משפטים הוא תחום המשפחה. תחום התמחות זה מכשיר את הבוגרים לעסוק בדיני משפחה שמשמעותם ייצוג הצדדים בהליך גירושים, ליווי הליכי גירושים או שלום בית, עריכת הסכמי ממון טרם הנישואין, חלוקת רכוש במקרה של פרידה, עריכת חוזים טרום נישואין ועוד.
תחום התמחות נוסף הנחשב לנפוץ מאוד בעיקר בשל היותו מבוקש מאוד על ידי הציבור הרחב הוא תחום התעבורה. הביקוש עבור עורכי דין המתמחים בתעבורה הוא גדול מאוד ועורכי הדין מייצגים נהגים שהיו מעורבים בתאונות דרכים, מהווים עורכי דין לייצוג משפטי במקרה של דוחות או קנסות וערעורים על עונשים מתחום התעבורה וכן משמשים כחלק מצוות המחלקה המשפטית של חברות ביטוח העוסקות בתעבורה.