לא מעטים האנשים אשר חושבים רבות על מה יקרה בלכתם מהעולם הזה. לא מעטים אף האנשים אשר מבעוד מועד עורכים צוואה מסודרת שפורטת את רצונם בנוגע לרכושם שנשאר. ישנן 4 דרכים חוקיות לערוך צוואה, אחת מהן היא עריכת צוואה בפני רשות. מה המשמעות וכיצד זה נעשה?
צוואה בפני רשות הינה צוואה המוגשת לגורם רשמי או נעשית בעמצעותו ועל ידו. נציג הרשות, הגורם הרשמי, יכול להיות שופט, חבר בין דין רבני, נוטריון, ורשם של בית משפט או רשם לענייני ירושה. ניתן להגיש צוואה זו באמצעות שתי דרכים:
בכל דרך אשר נעשת הצוואה בפני הרשות המצווה צריך לאשר את הצוואה לאחר סיכום הדברים. הדברים ייקראו בפני המצווה, הוא יצהיר שזו צוואתו, הגורם הרשמי של הרשות יאשר על פני הצוואה שהיא נקראה ושהמצווה הצהיר כאמור.במצב בו המצווה אינו דובר את שפתו של הגורם הרשמי ברשות, מולו הוא עורך את הצוואה, יש לכתוב את הצוואה באמצעות מתרגם. המתרגם יציג בפני המצווה בסיום התהליך את הצוואה- ויבקש לאשרה. יש להיזהר- בעת תרגום צוואה יכולים לדבר ליפול בין הכסאות או להיות מוסטים במקצת מהכוונה המקורית של המצווה.
על פי תקנות הנוטריונים, חייב הנוטריון לקבל לידיו אישור רפואי כי המצווה כשיר להכין צוואה וכי הוא מבין את טיבה של צוואה. אדם אשר אינו כשיר משפטית אינו יכול לערוך צוואה כשרה ותקינה.
בכל מקרה עורך דין לענייני צוואה יכול לוודא את כל פרטי הקדם לעריכת הצוואה ולוודא כי לא תיהיה הילה לביטול הצוואה בעתיד.
יש לשים לב שבצורת עריכה זו של הצוואה אין עדים ו \או חתימה- בית המשפט טוען שעצם המעמד הוא מספיק.
כנאמר לפני כן- ישנן עוד 3 דרכים לעריכת צוואה. עריכה בעל פה, עריכה שבכתב ועריכה בפני עדים. לא משנה באיזו דרך אתם בוחרים לערוך את צוואתכם, ואולי אף טרם ההחלטה- כדאי שתוועצו בעורך דין ירושה על מנת לדעת מה היתרונות והחסרונות של כל דרך ודרך.
· הכותב אינו עורך דין או בעל מקצוע בתחום המשפטים. אין לראות באמור לעיל ייעוץ או חיווי דעת משפטי.