תשתיות תקשורת הינו כלי טכנולוגי שכל ארגון זקוק לו בימים אלו. באמצעות תשתיות תקשורת ניתן להעביר מידע בצורה פשוטה ומהירה המייעלת את עבודת הארגון בין עובדיו וכן עבודת הארגון עם לקוחותיו.
תחום של תשתיות תקשורת כולל בתוכו הן את תחום המחשבים והן את הטלפוניה. בתוך תחום זה ניתן למצוא מרכזיות טלפון שונות המסייעות בתקשורת בתוך הארגון ומחוצה לו. בנוסף, נכללת גם התקנת ארונות שרתים, חדרי שרתים, תשתיות אחודות, סיבים אופטיים,
כדי לבצע התקנת תשתיות תקשורת בתוך ארגון, חשוב לאתר חברה המעניקה ליווי משלב איפיון הצרכים, תיכנון, ביצוע וכן מתן שירות ותמיכה לתקלות שונות לאחר ההתקנה. זהו תהליך מורכב מכיון שלרוב ארגון אינו מודע ליכולות הטכנולוגיות הקיימות בשוק ועל כן קשה לו להגדיר במדויק את צרכיו בפני חברת ההתקנה.
התקנת תשתיות תקשורת כוללת התקנת תשתית חיצונית ופנימית, פריסת כבלים, שילוב אמצעים – מיחשוב וטלפונים כגון מרכזיות אלקטל, שבסופו של דבר יכולים להרים את הארגון מרמת שירות בינונית לרמה גבוהה ואיכותית. באמצעות התשתיות הללו ארגון יכול להגשים יעדיו ולרוב – מעבר לכך.
תחום של תשתיות תקשורת בימינו נראה לנו כדבר די בסיסי וברור מאליו. עם זאת, אין זה נכון. תחום התשתיות עבר ועובר התפתחות כל הזמן. ארגון ללא אמצעי תקשורת פנימיים וחיצוניים למעשה שובק מעבודתו.
יתרונות מערכת תשתיות לארגון:
1. שמירה וגיבוי של מידע ועל כן במקרה של קריסת מערכות, המידע ניתן לשיחזור בקלות.
2. ניהול במקביל של מערכת תקשורת נתונים וטלפונייה.
3. ריכוז מידע על תשתיות שאינן מנוצלות.
4. תיעוד מיקום מחשבים ואיתורם בקלות בארגון.
5. פתרון תקלות תקשורת בצורה מהירה.
6. ביצוע שינויים בתשתיות התקשורת בזריזות.
7. שליטה על כל תשתית התקשורת בארגון, ללא השפעה על פעילותה.
לסיכום, לפני התקנת תשתיות תקשורת, חשוב להתייעץ עם מומחים היות וזהו אחד הכלים שהכי ישמשו את הארגון ויסייעו בהצלחתו או שיעכבו את התפתחותו.