בפסיקה תקדימית של בית הדין הארצי לעבודה נפסק כי נשים בתחילת הריונן אינן מחויבות לספר על כך בזמן ראיון קבלה לעבודה. עו"ד אורי דניאל, המתמחה בדיני עבודה, מתאר "בפני השופטים הוצג מקרה בו פוטרה עובדת בהריון אשר לא גילתה על הריונה למעסיקה טרם קבלתה לעבודה. השופטים קבעו כי הריון, לפחות בשלביו הראשונים, הוא עניין פרטי וכי פיטורין הנובעים מאי מסירת מידע הנם הפליה פסולה."
עו"ד אורי דניאל ממשיך ומפרט על המקרה שהוביל לפסיקה התקדימית. העובדת התקבלה לעבודה כמזכירה בחברת היי טק בידיעה שהיא בחודש השני להריונה אך לא יידעה את מעסיקיה באופן מיידי אלא לאחר תקופה של חודשיים וחצי כאשר היא בחודש החמישי. המעסיק החליט לפטר אותה בטענה כי הסתרת ההיריון גובלת בחוסר אמון בין המעסיק לעובד.
החוק, מציין עו"ד אורי דניאל, אומר כי רק בחודש חמישי קיימת חובת דווח על הריון בפני המעסיק. דווח מוקדם יותר תלוי עד כמה היות העובדת בהריון יכול להשפיע על אופן ומשימות העבודה שעליה לבצע. במקרה זה לא נמצא כי קיים קשר בין אופי העבודה הנדרשת לעובדת היות העובדת בהריון שכן היא אינה נדרשה למאמץ גופני או חשיפה לחומרים מסוכנים.
לעובדת נפסק, לאחר ערעור, פיצוי כולל של 50 אלף ₪, עו"ד אורי דניאל מספר כי השופטים כתבו בפסק הדין על אופן קביעת סכום הפיצוי כי "בית הדין עמד על חומרת המעשה, וההרתעה הנדרשת מפני פעולתם של מעסיקים כנגד נשים בהיריון, אם כעובדות או כמועמדות לעבודה".