דף הבית חוק ומשפט משפחה בגדה בבעלה והגישה תביעה לקבלת מחצית מדירתו
בגדה בבעלה והגישה תביעה לקבלת מחצית מדירתו
עו"ד אירית רייכמן 11/07/12 |  צפיות: 4350

בתמ"ש 22183-09 אשר ניתן בינואר 2012 ע"י כבוד השופט פיליפ מרכוס בבית משפט למשפחה בירושלים דובר במקרה של זוג צעיר באמצע שנות ה-20 לחייהם אשר נישואיהם נמשכו פרק זמן קצר של שנה אחת תמימה.

מאת: עו"ד לגירושין אירית רייכמן

בין הזוג נפער קרע בלתי ניתן לאיחוי לאחר שבעקבות חשדותיו של הבעל כי אשתו הטריה בוגדת בו, עקב אחריה וראה אותה  מתגפפת עם חבר לעבודה עימו בגדה בו.בגידתה של האישה הוכחה בבית הדין הרבני אשר קבע כי האישה ביצעה מעשה כיעור ואיבדה את כתובתה.

האישה אשר בגדה בבעל לא הסתפקה בצער ובעוגמת הנפש והסבל הנפשי שגרמה לבעלההצעיר, ביקשה לנצל את העובדה כי הבעל לא חתם עימה על הסכם ממון בנוגע לדירתו שנרכשה לפני הנישואים.

האישה פנתה להגיש נגד הבעל תביעה רכושית בבימ"ש לענייני משפחה במסגרתה ביקשהלזכות במחצית דירת הבעל אשר נרכשה מכספי הוריו טרם נישואי הצדדים וכמו כן ביקשה לעצמה מיטלטלין וריהוט יקר אשר היה בדירה ונרכש טרם נישואי הצדדים.

כבוד השופט פיליפ מרכוס קיבל את טענות הבעל אשר יוצג ע"י ב"כ עוה"ד אירית רייכמן וקבע כי מקריאה פשוטה של חוק יחסי ממון וגם מהגינותם של הדברים, המועד בויש זכאות של בן זוג לחלק מנכס רשום על שם בן זוג האחר הוא יום הנישואין ועלכן דחה את תביעתה למחצית זכויות בדירה.

עוד פסק בימ"ש כי תקופת החיים ביחד לפני הנישואין, הכוללת פרק זמן שלאחר הצעתהנישואין וההחלטה להינשא, אינה חלה על פרקי הזמן בהם מתחיל המשטר של שיתוף דחוי על פי חוק יחסי ממון.

בימ"ש קיבל את טענת עו"ד אירית רייכמן ב"כ הבעל לפיה עצם המגורים יחד, לפני מועד הרכישה של הדירה אינם מצביעים אפילו על הסכם מכללא כי הדירה היא נכס משותף, או על כל זכאות של האישה להירשם כבעלים על מחצית הזכויות בדירה או כל חלק אחר בהן, או לפיצוי כספי בעניין זה.

כמוכן קבע בימ"ש כי מיטלטלין ופרטי רכוש יקרי ערך נוספים אשר הוכח לגביהם כי נרכשו לפני הנישואין ע"י הבעל ו/או לא היו שייכים לבעל והושאלו לצדדים ע"יהוריו של הבעל לא יחולקו ויאוזנו בין הבעל לאישה ויושארו בבעלות הבעל בלבד.


עורכת הדין אירית רייכמן מתמחה בהסכם גירושין, הליך גישור, הסכם גישור ועוד...


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 עו"ד אירית רייכמן


 


מאמרים נוספים מאת עו"ד אירית רייכמן
 
3 שיקולים לצורך אישור הסכמים הנוגעים לקטינים שטרם נולדו - עו"ד אירית רייכמן
14/01/14 | משפחה
בית המשפט לענייני משפחה דן לאחרונה במקרה שבעקבותיו פורסם פסק דין תקדימי. המבקשים עתרו כי בית המשפט יאשר הסכם הכולל מעבר להוראות הרכושיות וההוראות לגבי סיום מערכת היחסים ביניהם, גם הוראות הנוגעות לקטין אשר עתיד להיוולד להם כולל הסדרי ראיה, משמורת ומזונות של הקטין.

מדוע אין להכיר בעילת תביעה בנזיקין בשל ניאוף ובגידה? - אירית רייכמן
22/12/13 | בגידות
בית המשפט העליון קבע הלכה תקדימית לאחרונה, בפסק דין שפורסם בתאריך 29.10.2013. לפי פסק הדין, אין להכיר בעילת תביעה בנזיקין בשל ניאוף ובגידה.

עורך דין לגירושין - אי קבלת ירושה
11/10/12 | ירושה
פסק דין ראשון מסוגו, פרי עטה של השופטת שפרה גליק מבית המשפט לענייני משפחה ברמת גן, קובע כי על אף העובדה שבני הזוג היו נשואים טכנית במשך 40 שנה, האישה אינה זכאית לקבלתו של סכום כלשהו מירושת בעלה המנוח – וזאת משום שבפועל בני הזוג לא התראו זה עם זו כמעט במשך כל התקופה.

עו"ד לגישור - דירת מגורים השייכת לאחד הצדדים - בעתיד נכס משותף
האישה הגישה תביעה ובה עתרה למחצית מזכויות האיש בדירה אשר נרכשה לפני הנישואין מכספים שקיבל האיש מהוריו וממשכנתא שנטל לפני הנישואין.

עו"ד לגירושין - מינואר 2012 חוק "מסלול מזונות" - והזוכה לא צריך להיות מעורב
18/07/12 | משפחה
הצעת חוק חדשה אשר הונחה על שולחן הכנסת בשלהי השבוע שעבר קובעת כי החל מחודש ינואר 2013 ימוסד בחוק "מסלול מזונות" ייחודי אשר יאפשר להוצאה לפועל להיכנס לנעלי הזוכה ולגבות במקומו את חוב המזונות. הצעת החוק הוגשה על רקע נתון לפיו 60% מהזוכים הפרטיים הן נשים אשר במסגרת הליכי ההוצאה לפועל אינן מיוצגות על ידי עורך דין ומכאן שהן מתקשות לגבות את החובות המגיעים להן על פי חוק. סברה נוספת היא שזוכים רבים נמנעים מפתיחתו של הליך גבייה אל מול החייבים וזאת מחשש לפעולות נקם אפשריות מצדם – שאף עלולות לפגוע בילדי

בגדה בבעלה והגישה תביעה לקבלת מחצית מדירתו
11/07/12 | משפחה
בתמ"ש 22183-09 אשר ניתן בינואר 2012 ע"י כבוד השופט פיליפ מרכוס בבית משפט למשפחה בירושלים דובר במקרה של זוג צעיר באמצע שנות ה-20 לחייהם אשר נישואיהם נמשכו פרק זמן קצר של שנה אחת תמימה.

כל מה שרציתם לדעת על אימוץ ילדים ע"י זוגות חד מיניים
26/06/12 | כללי
האם שני גברים, החיים כבני זוג, יוכלו להיות מוכרים כאבות משותפים של ילד מאומץ? בזכות התושיה והרצון של גיורא שביט שדיב ואבי שדיב שטיב, אשר יצרו תקדים משפטי, הדבר אכן אפשרי.

בית המשפט המחוזי קבע: הסכם ממון תקף רק לחיים ואיננו מחליף צוואה
03/10/11 | משפחה
בתאריך 11.9.2011 ניתן פסק דין תקדימי על ידי בית המשפט המחוזי אשר דן בשאלה האם הסכם ממון יכול לשמש גם כצוואה בעת פטירתו של מי מהצדדים? פסק דין חדש של השופטת צילה צפת בבית המשפט המחוזי בבאר שבע, צריך להדליק נורה אדומה לכל אלו אשר דוחים או מותרים על חתימה על הסכם ממון וכתיבת צוואה. על כך במאמר הבא.

לפני שהולכים לשופט, נסו הליך גישור לגירושין - אירית רייכמן
הליך הגירושין הוא מטבעו הליך מאוד רגיש המצריך לעיתים קרובות מאוד הליכה זהירה בין הטיפות ולא מאבק חורמה בכל החזיתות כפי שקורה לא פעם. בדיוק לשם כך נוטה בית המשפט להפנות מספר רב של תיקי גירושין להליך אלטרנטיבי של יישוב סכסוכים – הוא הליך הגישור. במאמר שלפניכם ננסה לעמוד על היתרונות הטמונים בניהולו של הליך הגירושין בנוכחותו של מגשר.

תשובות לחמש שאלות בנושא גישור - אירית רייכמן
22/06/11 | משפחה
על רקע תופעת הסחבת המתמשכת שהפכה למנת חלקם של כמעט כל בתי המשפט בישראל, הופך תחום הגישור לאלטרנטיבה ברת קיימא ליישוב סכסוכים. המדובר בהליך שעשוי לחסוך לבוחרים בו כסף וזמן רב, וזאת לצד עוגמת נפש רבה שעשוייה להיחסך כתוצאה מכך שהסכסוך כולו לא מתנהל בין כתלי בית המשפט על כל המשתמע מכך. במאמר שלפניכם נציג איפוא חמש שאלות ותשובות שעיקרן אפיק הגישור. אל תגידו שלא ידעתם.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI