אחד מסוגי הטיפולים בהפרעות אכילה הוא טיפול פסיכולוגי. כאן מדובר על רשימהענפה של פסיכולוגים כאשר כל אחד בוחר בשיטה הקוגניטיבית או בכל שיטה אחרתעל מנת לעזור למטופל להבין את הבעיה שלו, היכן היא נובעת, לראות את הפער בין המציאות לאידיליה אותה הוא רקם בראשו ולשנות הרגלים שונים אשר בסופו של דבר יאפשר לו להחלים ולחזור לשגרה התפקודית של החיים הנורמטיביים.
פסיכולוגים- במי לבחור?
קיימים פסיכולוגים רבים בארץ, אך רק חלק מהם מומחים בתחום טיפול בהפרעות אכילה ולכן חשוב מאוד לברר מי הם אותם פסיכולוגים ולהגיע להכרעה המתאימה לכם לאחר שוידאתם כי אכן מדובר באיש מקצוע מוסמך בעל ניסיון ומוניטין בתחום המטפל בשיטה המקובלת עליכם.
יש לקחת בחשבון כי ישנם פרמטרים נוספים אשר משפיעים על הבחירה של הפסיכולוג, ביניהם המגדר (ישנם מטופלים אשר מעדיפים גבר ולא אישה ולהיפך), מיקום (תדירות הפגישות יכולה להיות פעמיים עד שלוש בשבוע בתחילתו של התהליך ואף בנקודות מסוימות של התהליך בהם הפסיכולוג חושב כי חשוב שהמטופל יגיע אליו בתדירות גבוהה יותר וזאת משום שהוא נמצא בשלב רגיש מאוד) , וזאת משום שחשוב שהמרחק לא יהיה תירוץ או גורם מעכב לביטול הפגישה ועיכוב תהליך ההחלמה.
פרמטר נוסף וחשוב מאוד הוא הכימיה ביניכם ובין המטפל. חייבת להיות כימיה טובה וזאת על מנת שתבססו יחסי אמון של מטפל- מטופל, דבר אשר יכול לעזור בצורה ניכרת להתקדמות תהליך הריפוי.
פסיכולוגים- שיטת הטיפול
הטיפול הפסיכולוגי בהפרעות אכילה הוא בעל משמעות גדולה ביותר. כאן מדובר בטיפול המלווה את החולה מאותו שלב בו הוא מכיר במחלתו ומחליט כי הוא זקוק לטיפול ועד השלב בו הוא מסוגל לחזור לחיים רגילים.
ישנן שיטות רבות בפסיכולוגיה לטיפול בהפרעות אלו, כאשר אחת השיטות המוכרת ביותר היא השיטה ההתנהגותית קוגניטיבית. בנוסף, חשוב לקחת בחשבון כי פסיכולוגים רבים נוקטים בשיטת טיפול משולבת, בה הם שולחים את המטופלים אל פסיכיאטרים אשר מספקים להם טיפול תרופתי שתורם רבות לתסמיני החרדה, האובססיה ותסמינים נוספים המאפיינים הפרעות אכילה