פיזיותרפיה היא תחום הנושק לרפואה, המתמקד במניעה, אבחון ושיקום בבעיות מהתחום האורטופדי, הנשימתי, התפקודי, הנוירולוגי וההתפתחותי.
טיפול הפיזיותרפיה, מסייע לשיפור בעיות אלו במקום או בצמוד לטיפולים רפואיים אחרים. למעשה, מטרת הטיפול, היא להביא את הפרט למצב התפקודי המיטבי ביותר עבורו.
פיזיותרפיה, כוללת מספר תחומי התמחות: שיקום נשימתי, אונקולוגיה, רפואת ספורט, פודיאטריה, שיקום לב, נוירולוגיה ואורתופדיה.
במהלך טיפולים מסוג זה, משתמשים הפיזיותרפיסטים בטכניקות שונות שמשמשות לתרגול האזור הרלוונטי בגופו של אותו המטופל. כאשר אחד היתרונות הגדולים שלהם הוא, שבשום מקרה לא מדובר בשיטות חודרניות.
טכניקות אלו יכולות להיות הפעלה של לחץ בנקודות מסוימות, הנעה של שרירים או מפרקים, הפעלת כוח ועוד. מטרתם הנה, להוריד את רמת הכאב ולעודד תיקון באופן טבעי של נזקים, שנגרמו בעקבות פגיעות או תהליכים פתולוגיים.
מלבד זאת, יכולות להיות לטיפולים גם מטרות נוספות בהתאם לנסיבות, בעטיין הפציינט נזקק להם.
יחד עם זאת טיפולים כאלו, שלא מבוצעים כראוי, לא רק שיכולים לעכב שיפור אלא אף להחמיר את המצב ולגרום לנזקים נוספים. לכן, ראשית מומלץ לוודא שפונים למכון שמעסיק רק פיזיותרפיסטים, שקיבלו את ההכשרה המקצועית הרלוונטית.
כיום, מספר מוסדות מספקים תארים אקדמיים בתחום זה. בדומה, החל מה-30 לינואר 2009 מספק משרד הבריאות, בהתאם לחוק הסדרת העיסוק במקצועות הבריאות תשס"ח-2008, תעודת מקצוע בתחום זה כאשר התנאים לקבלתה הם: תואר אקדמי בתחום של פיזיותרפיה, כאשר מי שלא ממלא אחר דרישה זו והוסמך לפי ינואר 2009, נדרש לעבור בחינה מעשית.
מלבד זאת, חשוב לדעת שמטפל מקצועי, יתאים את עבודתו למצבו הרפואי של הכללי של המטופל, הפגיעה הספציפית שבעקבותיה הוא נזקק לטיפול זה, שאר האמצעים בהם הוא נעזר לשיקום מצבו ועוד. טיפולי פיזיותרפיה, נעשים בדרך כלל, בהתאם לסוג הפגיעה שאובחנה על ידי הרופא הרלוונטי בבדיקה הגופנית.