מטופלים שקיבלו שירות רפואי תוך סטייה מרמת הזהירות הסבירה יכולים להגיש תביעה כל עוד הסטייה גורמת נזק. מהבחינה הזו, רשלנות רפואית היא סוג מסוים של רשלנות ולכן תביעות אזרחיות לגבי מתן שירותים רפואיים כושלים בתהליכי פריון ולידה משויכות לדיני הנזיקין. הטיפול בתביעות מבוצע על ידי עורך דין המכיר את התחום ובקיא בסעיפים השונים. אף על פי כן, ראוי לעצור ולהבין את ההיבט הרגשי של התהליך. הניסיון מראה כי הניהול המשפטי של התביעות הוא רק אספקט אחד מתוך מערכת שיקולים עדינה ומורכבת. אז כיצד ההורים מצליחים לעבור את החודשים הקשים של ניהול התביעה ומה עליהם לעשות על מנת להשיג את מטרתם על הצד הטוב ביותר?
ראשית, חשוב לציין כי ההורים יכולים להתייעץ עם עורך הדין לגבי כל הטיפול ההיקפי בתביעות רשלנות רפואית. הניסיון של עורכי דין המתמחים ברשלנות מאפשר להם להמליץ על מסלולי טיפול פסיכולוגיים ועל תמיכה רלוונטית. שנית, ההיבט הרגשי של רשלנות רפואית מלווה את ההורים מהרגע הראשון אך ניתן להתמודד איתו לאורך זמן. הדבר החשוב הוא להכיר במורכבות הנושא ולא לצפות לתוצאות מהירות של התביעה. ניהול התביעה אורך זמן והוא דורש לא מעט משאבים, זמן וסבלנות.
תפקיד המשפחה במהלך התביעה
המשפחה המורחבת יכולה לעזור להורים המנהלים תביעות רשלנות רפואית. בניגוד לתביעות רשלנות כלליות המתייחסות לרישום תרופה לא מתאימה, הפניה לא נכונה או אבחון שגוי של תוצאות, ברשלנות רפואית בלידה יש מימד שלם של רגש. רשלנות במהלך מעקב הריון, טיפולי פוריות, בדיקות אולטרסאונד ובלידה עצמה עלולה לגרום נזקים בלתי הפיכים. רשלנות היא הגורם העיקרי ליילוד הסובל משיתוק מוחין, פיגור שכלי ומומים נוספים. תפקיד המשפחה הוא קודם כל לתמוך בהורים המנהלים את התביעה, ולאחר מכן להציע גם עזרה ברמה היומיומית.
לסיכום, ההיבט הרגשי של תביעות רשלנות רפואית בלידה חשוב לא פחות מההיבט המשפטי. כדאי להתאזר בסבלנות ולהתייעץ עם גורמים מנוסים כאשר מתעוררים קשיים. התהליך הנו ארוך אך בסיומו ניתן לקבל פיצוי משמעותי על עוגמת הנפש.
כותב מאמרים משפטיים