סדנאות זיכרון – הסוף לשכחה !
כמה פעמים קרה לכם שבכניסתכם לקניון כבר שכחתם מה רציתם לקנות?
או שאיחרתם לפגישה כי שכחתם איפה שמתם את מפתחות הרכב?
אין ספור דוגמאות כאלה מעידות על ירידה ביכולת הזיכרון שלנו עם מרוץ השנים ואין ספק שיכולתזו היא אחת מהיכולות החשובות ביותר לקיום אורח חיים תקין.
אחת מהדרכים לשפר את יכולתנו בתחום הינה סדנאות זיכרון.
סדנאות זיכרון מיועדות לכל הגילאים וע"י טכניקות שונות המועברות ע"י מומחים בתחום ניתן לשפר באופן ניכר את היכולות הקוגניטיביות בכלל ואת יכולת הזיכרון בפרט.
אז אילו תרגילים ניתן לעשות לשיפור הזיכרון ?
בכל יום מוחנו מופצץ בעשרות אם לא מאות פרטים שאין ביכולתנו לזכור אם לא נמצא טכניקות מיוחדות לכך. כיום סטודנטים רבים ממציאים לעצמם תרגילי שיפור זיכרון בכדי להתגבר על כמות החומר הרבה והפרטים הקטנים שיש לזכור בלמידה למבחנים.
שימוש בדימויים – שיטה מצויינת ללימוד תיאוריה. מה מסמל תמרור אדום עם כף יד אם לא זהירות זהירות והוראה לעצור . היד מסמלת את העצירה והצבע האדום את האזהרה.
שימוש במוסיקה – לשינון חומר יבש ומשעמם . בפעם הבאה שאתם מנסים ללמוד סיכום בשיטות מחקר נסו לשיר את הסיכומים ע"פ מנגינה של שיר שאתם מכירים.כמה פעמים שירו את השיר ותהיו בטוחים שלא תוכלו לשכוח את החומר גם שבועיים אחרי הבחינה.
שימוש באותיות – צריכים לזכור רשימת מילים משפטים או מונחים מקצועיים ? ע"י שימוש באותיות הראשונות בכל מילה תוכלו להרכיב מילה משמעותית לכם.
עכשיו אחרי שבדקנו כמה תרגילים לשיפור הזיכרון הבה ננסה ננסה לשפר את יתר היכולות הקוגניטיביות שלנו. איך עושים את זה ? ע"י אימון קוגניטיבי.
מהו אימון קוגניטיבי ?
המוח הוא שאחראיעל תפקודים שונים כמו: זיכרון, קליטת מידע ועיבודו, תפיסה מרחבית קשב וריכוז, ובכל אחד מן ההיבטים האלו שלובים כלים המשפיעים על איכות החשיבה של כל אחד מאיתנו.
באמצעות אימון קוגניטיבי שהוא המתאמנים מקבלים סוגים של גירויים חשיבתייםשונים. המתאמנים מגיעים לאימון קוגניטיבי באימון קבוצתי או פרטני שבוהם מתאמנים מול תוכנות מחשב במשך כמה דקות ביום ומאמנים יכולות קוגניטיביות שונות לשיפור הקואורדינציה , סדנאות זיכרון , הריכוז וכ'ו.
זכרו המוח זקוק לאימון יומיומי סדנאות זיכרון יכולים להבטיח את זה !