דף הבית חוק ומשפט חוזים סעיפים ששווה להתעקש עליהם בחוזה שכירות – מצד המשכיר
סעיפים ששווה להתעקש עליהם בחוזה שכירות – מצד המשכיר
אלעד שניר 18/10/12 |  צפיות: 21962

בכל הקשור אל ניהול ועריכת חוזי שכירות זוכים דווקא השוכרים לרוב האמפתיה. אך האמת היא שעל חוזה מן הסוג הזה חתומים שני צדדים, אשר כל אחד מהם מעוניין להבטיח את האינטרסים שלו. למעשה, חוזה שכירות הוא הדרך היחידה של בעל דירה לשמור על הנכס. חוזה אשר אינו מציין בפירוש מהם הסעיפים המגנים עליו אינו משרת אותו בצורה נכונה ולכן גם אינו רלוונטי. לעומת זאת, התעקשות של משכיר על סעיפים מסוימים בחוזה עשויה לתרום למערכת יחסים טובה ואיכותית יותר עם המשכיר. בניגוד למה שנהוג לחשוב, אף משכיר אינו מעוניין להגיע למצב של תביעה משפטית מול השוכרים שלו. במקרים רבים דווקא השוכרים הם אלו האחראיים לנזק בנכס ולכן המשכיר צריך לוודא כי הוא מוגן. יש להבחין בין חוזי שכירות סטנדרטיים לחוזים ספציפיים, הנוגעים להשכרת דירות לטווח קצר או להשכרת עסקים.

חוזה שכירות תקין: החל מזכות הקיזוז ועד פיצוי מוסכם

מספרם הגבוה של חוזי שכירות לא רשמיים ולא תקינים המופיעים באתרי אינטרנט אינו עוזר למשכירים להשיג את מבוקשם. זו הסיבה העיקרית לכך שמשכיר צריך לבצע את שיעורי הבית לפני שהוא ניגש לחתום על חוזה, לא פחות מהשוכר. על מנת לעזור בכך ניתן להיעזר ברשימה קצרה של סעיפים אשר חייבים להיות חלק בלתי נפרד מהחוזה ואשר עליהם המשכיר חייב להתעקש:

1. היעדר זכות קיזוז – סעיף זה נוגע למצבים בהם השוכר אינו רשאי להפסיק את תשלומי שכר הדירה גם במקרים ובהם הוא טוען לנזקים או ליקויים. במילים אחרות, שוכר העומד מול ליקויים אשר לתפיסתו צריכים להיות מתוקנים ומשולמים על ידי המשכיר לא יכול להפסיק לשלם את שכר הדירה עליו חתם. המשכיר חייב להתעקש על הסעיף הזה משום שהוא מבטיח את תשלומי שכר הדירה גם במקרים של חילוקי דעות עם השוכר.

2. מכירת הדירה – משכירים רבים מגלים במהלך תקופת השכירות של הנכס שלהם כי הם מעוניינים לבצע מכירה. על המשכיר להוסיף לחוזה סעיף המאפשר זאת, אך מנגד עליו גם לקבוע כי זכויות השוכר לא ייפגעו.

3. "הפרה יסודית" – המשכיר כבעל הדירה או הנכס לא רשאי לפנות את השוכר בכל מצב של הפרת החוזה אלא רק בעת "הפרה יסודית". על המשכיר להתעקש על הגדרה של המושג "הפרה יסודית" ולציין כבר בתוך חוזה שכירות מה הם הסעיפים אשר נחשבים לדעתו להפרה מן הסוג הזה. באופן כללי, הפרה יסודית בתוך חוזה שכירות היא כזו שמבטלת את קיומו של החוזה מצד המשכיר במידה והיה יודע עליה מראש.

4. פיצוי מוסכם – בכל הפרה של חוזה ישנם צד נפגע וצד פוגע. על המשכיר לקבוע סעיף של פיצוי מוסכם אשר ישולם על ידי הצד הפוגע לצד הנפגע. סעיף זה הוא אינטרס של המשכיר משום שברוב המקרים הנכס הוא זה שחשוף לנזקים, וזאת לעומת השוכר אשר אינו מסתכן באותה רמה.

בטחו את עצמכם בצורה היקפית

משכיר המעוניין לערוך חוזה בצורה נכונה צריך להתייעץ עם בעלי מקצוע. ניתן להיכנס אל פורומים משפטיים באינטרנט, להיעזר בפסקי דין ובדיני חוזים ולברר פרטים נוספים בקרב עורכי דין. בכל מקרה ובו המשכיר אינו בטוח בסעיפים מסוימים בחוזה עליו לבקש הבהרות. על המשכיר לזכור כי שוכרים מסוימים אינם נוהגים בהגינות ולכן עליו לבטח את עצמו בצורה היקפית ככל האפשר. שמירה על הסעיפים המצוינים והתעקשות עליהם הם חלק בלתי נפרד מההתנהלות של המשכיר מול השוכר.


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 אלעד שניר

כותב מאמרים משפטיים



 


מאמרים נוספים מאת אלעד שניר
 
מהי רשלנות רפואית בלידה?
רשלנות רפואית בלידה מתייחסת לכל מה שסובב את הלידה כולל ההיריון ואף טיפול בילוד לאחר הלידה. מהן התכונות של רשלנות רפואית בלידה?

הקשיים העומדים מול נוטריון במהלך ההכשרה
תהליך ההכשרה והשגת הרישיון עבור עורך דין המעוניין להיות נוטריון כולל קשיים רבים ונחשב לתהליך מסובך. מהם הקשיים העומדים מול נוטריון במהלך ההכשרה?

ההיבט הרגשי של רשלנות רפואית בלידה
ההיבט הרגשי של תהליך תביעת רשלנות רפואית בלידה חשוב לא פחות מההיבט המשפטי. כיצד על ההורים לנהוג כדי להצליח לעבור את החודשים הקשים של ניהול התביעה?

בקשה לביטול רישיון נוטריון
למרות שמשרד המשפטים מאפשר לעורכי דין בעלי רישיון נוטריון להגיש בקשה לביטול הרישיון, הליך זה כרוך בשורה ארוכה של השלכות. כיצד מגישים את הבקשה?

סוגיות במתן שירותים נוטריוניים
סעיף 7 לחוק הנוטריונים מונה את תפקידיו של הנוטריון אך לא כולל הבהרה לגבי סוגיות חשובות בנוגע לתפקידיו. במאמר זה נעמוד על הסוגיות הללו.

ליטל יעקובוביץ על הסדרי ראייה ומשמורת
02/02/15 | משפחה
אחד הנושאים החשובים עליהם חובה להגיע להסכמה הוא משמורת על הילדים. בד"כ המשמורת תינתן לאם, אך כיצד מתקבלת ההחלטה לגבי ההורה המשמורן?

מה הורים מיועדים צריכים לדעת על פונדקאות?
במאמר זה נמנה מספר דברים שעל הורים מיועדים לדעת בכל הקשור בתהליך פונדקאות ומה משמעותו בטווח הקצר והארוך.

מה עושים אחרי רשלנות רפואית בלידה?
חשוב כי כל אזרח ידע כי הוא זכאי למימוש זכויות לאחר רשלנות רפואית בלידה ואל לו לוותר על התמודדות משפטית. מה כדאי לעשות אחרי רשלנות רפואית בלידה?

האם על פי דיני צבא חייל יכול לדרוש ייצוג של עורך דין אזרחי?
נאשמים בבית דין צבאי יכולים לבחור בייצוג עורך דין אזרחי. מדוע כדאי לבחור ייצוג של עורך דין אזרחי וכיצד הוא יכול לעזור בהליכי משפט צבאי?

רשלנות רפואית בהריון חוץ רחמי
הריון חוץ רחמי מעמיד את האישה ההרה ואת העובר בסכנה והוא מחייב אבחון מוקדם ומקצועי. מהן התלונות העיקריות במהלך הריון חוץ רחמי?
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI