עבירת נהיגה בשכרות הינה אחת מעבירות התעבורה החריפות ביותר, זאת כיוון שתוצאותיה עלולות להיות הרות אסון. על כן, מערכת הענישה לגבי עבירה זו הינה קשה לא רק מתוקף העבירה עצמה אלא גם לשם ההרתעה. במקרים מסוימים נתפסים אנשים בעת נהיגה בשכרות כאשר לא נגרמה תאונת דרכים ובמקרים אחרים מסתבר כי הנהג היה תחת השפעת אלכוהול רק לאחר התרחשותה של תאונת דרכים. נשאלת השאלה: כיצד יש לטפל בעבירת נהיגה בשכרות ? והאם יש להתייחס באותה מידה לנהג אשר לא גרם לתאונה דרכים ולנהג אשר כן גרם לתאונה ?
טיפול בעבירת נהיגה בשכרות מבחינת המשטרה
כאשר שוטר עוצר נהג ומתגלה רמת אלכוהול גבוהה בדמו עליו לטפל באופן זהה בכל אחד מן הנהגים על פי הנחיות המשטרה. בין השאר ניתן להפעיל סנקציות של מתן נקודות, שלילת רשיון לתקופה זמנית, החרמת הרכב ועוד. חשוב לציין כי אין מקום להתחשבות באותו רגע בנהג, אם למשל הוא מבקש שרכבו לא יוחרם כיוון שאין לו אפשרות להגיע לביתו.
טיפול בעבירת נהיגה בשכרות מבחינת מערכת המשפט
כאשר מגיע נהג אשר נהג בשכרות להישפט יש להתייחס לשני נושאים: סעיפי האישום השונים והרתעה. כל נהג המגיע למשפט תחת סעיף אישום נהיגה בשכרות עלול להגיע עם עוד סעיפי אישום כגון הריגה, פגיעה ברכוש, גרימת מוות ברשלנות ועוד. לכן העונש אותו יקבל תלוי כתב האישום. יחד עם זאת חלק מן העונש מתייחס גם לאפקט ההרתעה. כך שלעיתים, ייתכן וסעיף האישום אינו חמור כל כך עקב הרצון בהרתעה כלפי נהגים אחרים העונש יהיה משמעותי במיוחד.
מי אחראי לייצוג הנהג ?
נהג אשר עולה למשפט בעקבות עבירת נהיגה בשכרות מיוצג על ידי עורך דין מטעם משרד עורכי דין תעבורה או לחלופין עורך דין תעבורה פרטי. על אף חומרתה של העבירה, קיימים מקרים בהם המשטרה מחמירה ומציגה פרטים אשר אינם מדויקים בפני השופט. בדיוק במקום זה נכנס תפקידו של עורך הדין אשר מכיר את כל התקדימים בנושא ומתפקידו להגן על הנהג ככל הניתן.
ולסיכום, ניתן לראות כי טיפול בנהג אשר עבר עבירת נהיגה בשכרות אינו פשוט אך הוא מורכב מצדן של כמה רשויות כל אחת בהתמחות שלה