עצוב לומר, אך מדינת ישראל הינה אחת מן המדינות המובילות בביצוע עבירות תנועה. קיימות עשרות עבירות תנועה כאשר אחת הנפוצות בהן הינה: עבירת מהירות מופרזת. עבירת נהיגה במהירות מופרזת מתייחסת לנהיגה בה הרכב נוסע במהירות מעל המהירות המותרת בכביש הספציפי בו הוא נוסע. באופן עקרוני, נוטים השוטרים לחוס על נהגים אשר חרגו מן המהירות המותרת עד 10% אך מעבר לכך ההקפדה הינה חריפה והאכיפה הינה מטרה עליונה.
סנקציות המוטלות על נהגים אשר נתפסים נוסעים במהירות מופרזת
• מתן נקודות- הסנקציה הראשונה הניתנת לנהגים אשר נתפסים נוהגים במהירות מופרזת הינו מתן נקודות. לאחר צבירת כמות נקודות מסוימת נשלל רשיונו של הנהג ועליו לעבור קורס נהיגה מונעת על מנת לקבל את רשיונו בחזרה.
• שלילת רשיון באופן מידי- במידה והמהירות היתה גבוהה באופן חריג מן המהירות המותרת רשאי השוטר לשלול את רשיונו של הנהג מידית עד אשר יגיע יום המשפט שם יקבע האם יישלל רשיונו לצמיתות או שמא לתקופת זמן מסוימת.
• החרמת הרכב- במידה ומהירות הרכב חרגה באופן גבוה במיוחד מן המהירות המותרת, רשאי השוטר להפעיל שיקול דעת ולהחרים את רכבו של הנהג לתקופה מסוימת.
שלילת רשיון כסנקציה הנפוצה ביותר
מתוך כלל אמצעי האכיפה, האמצעי הנפוץ ביותר הינו שלילת רשיון הנהיגה. משך תקופת שלילת הרשיון תלוי בחומרת העבירה על פי קביעתו של שופט בית משפט לענייני תעבורה. איש המקצוע אשר מייצג את הנהג הינו עורך דין דיני תעבורה. במקרים מסוימים מטרתו של עורך הדין לענייני תעבורה המייצג את הנהג היא לקצר את תקופת שלילת הרשיון מן הנהג ולא לבטלה לחלוטין, כיוון שהדבר בלתי אפשרי. במקרים רבים מלווה שלילת רשיון נהיגה עקב מהירות מופרזת בחיוב הנהג לעבור קורס נהיגה מונעת. רק לאחר סיום הקורס וקבלת ציון עובר מטעם המדריך יוכל הנהג לקבל את רשיונו בחזרה.
לסיכום, ניתן לראות כי שלילת רשיון הינה אמצעי אכיפה נפוץ במיוחד ונהוג להשתמש בו במקרים רבים של מקרי נהיגה במהירות מופרזת. והחשוב מכל- בדקו מהי המהירות המותרת בכל כביש בו אתם נוסעים וסעו על פי חוק.