לכולנו לעיתים יש התקפי חרדה, זה רגיל ונורמאלי לחלוטין הרי זו הדרך בה המוח מגן עלינו, אולם לעיתים התקפי החרדה הם במינון גבוהה יותר מהנורמה ואז נדרש טיפול בחרדה. הכינוי הנוסף לחרדה זה פאניקה נכון שפאניקה נשמע יותר חמור כמו בהלה אולם כך בדיוק מרגישים כאשר התקף חרדה תוקף אותנו. הטיפול בחרדה בא לתת מענה לסימנים הברורים המופיעים במהלך ההתקף. טיפול בחרדה מאפשר איתור תסמינים של ההתקף כאשר מופנים לקבל טיפול בחרדה סביר להניח שאופיינו אצלנו הסממנים הבאים: הרגשת מועקה ולחץ בחזה בדומה להתקף לב, דופק מואץ, הזעה מוגברת, אי יכולת לנשום, רעד חזק בגפיים והרגשה שעומדים למות. טיפול בחרדה מאפשר למטופל להיות נוכח ולהבחין מה קורה טרם ההתקף, חלק מהטיפול בחרדה כולל לימוד המאפיינים שקודמים להתקף, בידודם ולמידת דרכי התמודדות. טיפול בחרדה כולל את סיווג החרדה ישנם 3 מצבים מוגדרים של התקפים שלהם טיפול בחרדה נותן מענה: חרדה פתאומית - לפתע פתאום משום מקום מתחיל ההתקף, ללא כל סיבה או טריגר. חרדת מצבים - סיטואציות קבועות החוזרות על עצמם כגון עלייה במעלית או כניסה לחדר קטן וסגור. חרדת מצבים לא קבועה - טיפול בחרדה מאפיין מצבים שסביר להניח שבהם יתחיל התקף חרדה אך לא בהכרח לדוגמה טיסה במטוס או מבחן. טיפול בחרדה משלב אבחון של פסיכיאטר אך רק אם מתקיימים התנאים הבאים 2 התקפות חרדה פתאומיות שלאחריהן המטופל חושש מהתקפה נוספת במשך כ 30 יום. המטופלים שסובלים מהתקפות חרדה יכולים גם לקבל חרדת מצבים התכיפות של ההתקפות כמובן שונה בין המטופלים. יהיו מטופלים שיעשו בדיקות מקיפות אצל רופאים כדי לאבחן את הבעיה הרפואית שכביכול יש להם, והם לא יקבלו לא כתשובה. חלק אחר של העוברים טיפול בחרדה ימנעו מלהיות באותם סיטואציות או מקומות שיכולות או שהם חרדים שיהיה להם התקף נוסף. לסיכום התקף חרדה יוצר השלכה ישירה על הגוף שלנו, כאבים רעד וזיעה כל אלו מפריעים לנו בחיי היום יום. חשוב לבצע לפני הטיפול בחרדה את האפיון הנכון, על מנת שנוכל לבחור את סוג הטיפול בחרדה שמתאים לנו. בנוסף מומלץ לקבל טיפול משולב, גם מפסיכיאטר וגם מפסיכולוג. רק בשביל שיהיה ברור הפסיכיאטר הוא זה שרושם את הכדורים, לעומת פסיכולוג שמזהה את הבעיות בנפש ומטפל בהם על ידי איתור וסילוק המניעים להתקפים.
לכולנו לעיתים יש התקפי חרדה, זה רגיל ונורמאלי לחלוטין הרי זו הדרך בה המוח מגן עלינו, אולם לעיתים התקפי החרדה הם במינון גבוהה יותר מהנורמה ואז נדרש טיפול בחרדה.
הכינוי הנוסף לחרדה זה פאניקה נכון שפאניקה נשמע יותר חמור כמו בהלה אולם כך בדיוק מרגישים כאשר התקף חרדה תוקף אותנו. הטיפול בחרדה בא לתת מענה לסימנים הברורים המופיעים במהלך ההתקף.
כאשר מופנים לקבל טיפול בחרדה סביר להניח שאופיינו אצלנו הסממנים הבאים:
הרגשת מועקה ולחץ בחזה בדומה להתקף לב, דופק מואץ, הזעה מוגברת, אי יכולת לנשום, רעד חזק בגפיים והרגשה שעומדים למות.
טיפול בחרדה מאפשר למטופל להיות נוכח ולהבחין מה קורה טרם ההתקף, חלק מהטיפול בחרדה כולל לימוד המאפיינים שקודמים להתקף, בידודם ולמידת דרכי התמודדות.
ישנם 3 מצבים מוגדרים של התקפים שלהם טיפול בחרדה נותן מענה:
חרדה פתאומית - לפתע פתאום משום מקום מתחיל ההתקף, ללא כל סיבה או טריגר.
חרדת מצבים - סיטואציות קבועות החוזרות על עצמם כגון עלייה במעלית או כניסה לחדר קטן וסגור.
חרדת מצבים לא קבועה - טיפול בחרדה מאפיין מצבים שסביר להניח שבהם יתחיל התקף חרדה אך לא בהכרח לדוגמה טיסה במטוס או מבחן.
טיפול בחרדה משלב אבחון של פסיכיאטר אך רק אם מתקיימים התנאים הבאים
2 התקפות חרדה פתאומיות שלאחריהן המטופל חושש מהתקפה נוספת במשך כ 30 יום.
המטופלים שסובלים מהתקפות חרדה יכולים גם לקבל חרדת מצבים התכיפות של ההתקפות כמובן שונה בין המטופלים.
יהיו מטופלים שיעשו בדיקות מקיפות אצל רופאים כדי לאבחן את הבעיה הרפואית שכביכול יש להם, והם לא יקבלו לא כתשובה.
חלק אחר של העוברים טיפול בחרדה ימנעו מלהיות באותם סיטואציות או מקומות שיכולות או שהם חרדים שיהיה להם התקף נוסף.
לסיכום התקף חרדה יוצר השלכה ישירה על הגוף שלנו, כאבים רעד וזיעה כל אלו מפריעים לנו בחיי היום יום. חשוב לבצע לפני הטיפול בחרדה את האפיון הנכון, על מנת שנוכל לבחור את סוג הטיפול בחרדה שמתאים לנו. בנוסף מומלץ לקבל טיפול משולב, גם מפסיכיאטר וגם מפסיכולוג.