דף הבית חוק ומשפט תרגום משפטי תרגום נוטריוני מול הצהרת מתרגם
תרגום נוטריוני מול הצהרת מתרגם
אלעד שניר 31/10/13 |  צפיות: 3545

תרגום נוטריוני מתאים למגוון מסמכים כגון תצהירים, תעודות אישיות, אישורים ועוד. מטרתו של תרגום נוטריוני הוא לספק תוקף משפטי למסמכים מתורגמים אשר עברו משפת מקור אל שפת יעד. קיימים שני סוגים של אישורי נכונות תרגום וכדאי להכיר את ההבדלים ביניהם. על פי החוק, נוטריון לא רשאי לאשר נכונותו של תרגום אלא אם הוא שולט בשפה שבה נערך המקור ובשפה שאליה תורגם. עוד נדרש הנוטריון לערוך בעצמו את התרגום או לבדוק את נכונותו. זהו למעשה הבסיס המשפטי והחוקי של ההבדל בין שני הסוגים של אישורי נכונות תרגום.

הסוג הראשון של אישורי נכונות לתרגום מטעם נוטריון נקרא "אישור נכונות תרגום נוטריוני". זהו אישור באמצעותו מעיד הנוטריון על כך שהתרגום נאמן למקור. על מנת לספק את האישור הזה חייב הנוטריון להיות בקיא בשפת המקור ובשפת היעד, בדיוק כפי שמופיע בחוק. אישור זה הוא קביל רק כאשר הנוטריון מוכיח את בקיאותו. רוב הנוטריונים בישראל מתמחים בתרגום נוטריוני של מסמכים לאנגלית, אולם יש לא מעט נוטריונים אשר יודעים בקיאים גם בשפות זרות אחרות. על כל פנים, מומלץ לבדוק מראש את ההתמחות של הנוטריון ולהבטיח את אמינות המסמך המתורגם.

אישור על הצהרת מתרגם

הסוג השני של האישור נקרא "אישור נוטריוני של הצהרת מתרגם". כאן מדובר למעשה על תצהיר עליו חותם המתרגם מול נוטריון. כאן לא הנוטריון עצמו מבצע את התרגום, אלא מתרגם המכיר את שפת המקור ואת שפת היעד. אישור זה נדרש במקרה שיש צורך בתרגום נוטריוני לשפה אשר אין נוטריון בארץ הדובר אותה (http://www.israelnotary.co.il/%D7%AA%D7%A8%D7%92%D7%95%D7%9D-%D7%A0%D7%95%D7%98%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%99). זהו פתרון יחסית נוח, המאפשר קבלת אישור נוטריוני על הצהרת המתרגם. בתוך התצהיר נדרש המתרגם לחתום על כך שהוא בקיא בשפות המקור ובשפות היעד ושהוא תרגם את המסמך באופן נאמן למקור.

על מנת לדעת איזה סוג של אישור מתאים בכל סיטואציה משפטית, כדאי לבצע בדיקה מול הרשויות במדינת היעד. לפעמים אפשר להסתפק באישור נוטריוני של הצהרת מתרגם, אולם יש מקרים בהם חייבים להציג אישור נכונות תרגום נוטריוני.



דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 אלעד שניר

כותב מאמרים משפטיים



 


מאמרים נוספים מאת אלעד שניר
 
מהי רשלנות רפואית בלידה?
רשלנות רפואית בלידה מתייחסת לכל מה שסובב את הלידה כולל ההיריון ואף טיפול בילוד לאחר הלידה. מהן התכונות של רשלנות רפואית בלידה?

הקשיים העומדים מול נוטריון במהלך ההכשרה
תהליך ההכשרה והשגת הרישיון עבור עורך דין המעוניין להיות נוטריון כולל קשיים רבים ונחשב לתהליך מסובך. מהם הקשיים העומדים מול נוטריון במהלך ההכשרה?

ההיבט הרגשי של רשלנות רפואית בלידה
ההיבט הרגשי של תהליך תביעת רשלנות רפואית בלידה חשוב לא פחות מההיבט המשפטי. כיצד על ההורים לנהוג כדי להצליח לעבור את החודשים הקשים של ניהול התביעה?

בקשה לביטול רישיון נוטריון
למרות שמשרד המשפטים מאפשר לעורכי דין בעלי רישיון נוטריון להגיש בקשה לביטול הרישיון, הליך זה כרוך בשורה ארוכה של השלכות. כיצד מגישים את הבקשה?

סוגיות במתן שירותים נוטריוניים
סעיף 7 לחוק הנוטריונים מונה את תפקידיו של הנוטריון אך לא כולל הבהרה לגבי סוגיות חשובות בנוגע לתפקידיו. במאמר זה נעמוד על הסוגיות הללו.

ליטל יעקובוביץ על הסדרי ראייה ומשמורת
02/02/15 | משפחה
אחד הנושאים החשובים עליהם חובה להגיע להסכמה הוא משמורת על הילדים. בד"כ המשמורת תינתן לאם, אך כיצד מתקבלת ההחלטה לגבי ההורה המשמורן?

מה הורים מיועדים צריכים לדעת על פונדקאות?
במאמר זה נמנה מספר דברים שעל הורים מיועדים לדעת בכל הקשור בתהליך פונדקאות ומה משמעותו בטווח הקצר והארוך.

מה עושים אחרי רשלנות רפואית בלידה?
חשוב כי כל אזרח ידע כי הוא זכאי למימוש זכויות לאחר רשלנות רפואית בלידה ואל לו לוותר על התמודדות משפטית. מה כדאי לעשות אחרי רשלנות רפואית בלידה?

האם על פי דיני צבא חייל יכול לדרוש ייצוג של עורך דין אזרחי?
נאשמים בבית דין צבאי יכולים לבחור בייצוג עורך דין אזרחי. מדוע כדאי לבחור ייצוג של עורך דין אזרחי וכיצד הוא יכול לעזור בהליכי משפט צבאי?

רשלנות רפואית בהריון חוץ רחמי
הריון חוץ רחמי מעמיד את האישה ההרה ואת העובר בסכנה והוא מחייב אבחון מוקדם ומקצועי. מהן התלונות העיקריות במהלך הריון חוץ רחמי?
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI